PayPal ontvangt dagvaarding van SEC vanwege PYUSD stablecoin

PayPal heeft een dagvaarding ontvangen van de Securities and Exchange Commission (SEC) met betrekking tot zijn Amerikaanse dollar-stablecoin, PYUSD, wat opnieuw een mijlpaal markeert op het snijvlak van traditionele financiën en digitale valuta.

Dagvaarding

Zoals Reuters meldt, volgt deze belangrijke ontwikkeling op de baanbrekende stap van PayPal in augustus, toen de technologiereus als eerste in zijn sector digitale valuta omarmde voor betalingen en overdrachten.

PayPal’s stap in digitale valuta begon met de lancering van PayPal USD (PYUSD), een stablecoin die volledig gedekt is door Amerikaanse dollars, Amerikaanse staatsobligaties en vergelijkbare liquide middelen.

PayPal heeft echter enkele hindernissen ondervonden in deze cryptowereld. Ondanks de succesvolle registratie bij de Britse Financial Conduct Authority (FCA) om cryptodiensten in het land aan te bieden, wordt PayPal geconfronteerd met verschillende beperkingen in zijn crypto-activiteiten.

De digitale gigant mag geen nieuwe klanten toestaan om nieuwe crypto-activa te kopen, zijn huidige aanbod in crypto-activa uitbreiden en een geautomatiseerd proces voor het omwisselen van crypto-activa voor geld exploiteren zonder goedkeuring van de FCA.

Deze beperkingen werpen licht op het bredere regelgevingsklimaat rond crypto-activiteiten wereldwijd. Op 31 oktober, vóór de dagvaarding van PayPal door de SEC, publiceert het Britse Ministerie van Financiën een voorstel om crypto-activiteiten te integreren in de regelgeving voor financiële diensten.

Volgens het voorstel zullen alle crypto-gerelateerde bedrijven toestemming van de Financial Conduct Authority nodig hebben om in het land te opereren. Deze beweging naar regulering heeft navolging gevonden in meerdere rechtsgebieden wereldwijd en benadrukt de complexe regelgevingsuitdagingen waar bedrijven als PayPal mee te maken hebben in deze dynamische sector.

Stablecoin

PayPal’s PYUSD, een ERC-20-token uitgegeven op het Ethereum-blockchain, is gelanceerd om de kloof tussen fiat-valuta en digitale valuta voor consumenten, handelaren en ontwikkelaars te overbruggen. Toch geeft de SEC-dagvaarding aan dat de weg naar het bereiken van dit doel bezaaid is met regelgevingsverplichtingen die grondig moeten worden overwogen en aangepakt.

Transparantie blijft een cruciale factor bij het navigeren door deze uitdagingen. Paxos Trust Company, de beheerder van PayPal USD-uitgifte, heeft zich ertoe verbonden om vanaf september 2023 maandelijks een proof-of-reserve voor PayPal USD te publiceren. Dit rapport biedt een transparant overzicht van de reserves voor PayPal USD, versterkt door een derde partij die de waarde van de reserveactiva van PayPal USD bevestigt.

De recente dagvaarding van PayPal door de SEC, in verband met zijn stablecoin PYUSD, benadrukt de complexe interactie tussen fintech-innovatie en ogenschijnlijk inconsistente regelgeving van de SEC. Het illustreert de uitdagingen waarmee grote bedrijven worden geconfronteerd wanneer ze zich begeven in het zich ontwikkelende domein van digitale valuta en de voortdurende aanpassingen die nodig zijn om het mondiale regelgevingslandschap te navigeren.

Naarmate de digitale betalingsrevolutie vordert, blijven entiteiten zoals PayPal aanzienlijke vooruitgang boeken naar een meer geïntegreerde digitale economie, zelfs terwijl ze worstelen met de bijbehorende regelgevingscomplexiteiten.

Volgens de meest recente gegevens heeft PYUSD momenteel een marktkapitalisatie van $158,93 miljoen, met een handelsvolume van $7,2 miljoen in de afgelopen 24 uur.

 


The post PayPal ontvangt dagvaarding van SEC vanwege PYUSD stablecoin appeared first on Bitcoinmagazine.nl.