PayPal nu beschikbaar voor MoonPay-gebruikers in de EU en het VK

MoonPay heeft de uitbreiding van PayPal-betalingsopties aangekondigd naar haar klanten in het VK en 24 EU-lidstaten, met uitzondering van Kroatië, Hongarije en IJsland.

Uitbreiding naar Europa

MoonPay heeft officieel de betalingsopties van PayPal uitgebreid naar haar klanten in het VK en de EU, volgens een persbericht dat woensdag door het team werd gedeeld. Met de uitbreiding kunnen gebruikers in 24 EU-lidstaten, met uitzondering van Kroatië, Hongarije en IJsland, crypto kopen via hun PayPal-rekening. De uitrol, die de komende weken zal plaatsvinden, volgt op een succesvolle integratie in de VS vorige maand.

De stijgende populariteit van PayPal

Volgens MoonPay is PayPal gestegen tot de op twee na meest geprefereerde betaalmethode in de VS, en overtreft Google Pay. Uit de gegevens van MoonPay blijkt dat 90% van de transacties door gebruikers die hun PayPal-rekening koppelen, worden gevolgd en dat het conversiepercentage voor klanten die voor het eerst met PayPal betalen 1,3 keer zo hoog is als voor gebruikers van betaalkaarten. MoonPay merkt ook een demografische verschuiving op, waarbij de gemiddelde leeftijd van de nieuwe gebruikers 35 is.

Gestroomlijnde Crypto-aankopen

“Het succes van onze PayPal-partnerschap spreekt boekdelen over de waarde die we samen creëren,” aldus Ivan Soto-Wright, medeoprichter en CEO van MoonPay. “Het uitbreiden van onze samenwerking naar nieuwe markten is een ongelooflijk spannende mijlpaal voor ons.” De integratie stroomlijnt het aankoopproces van crypto’s voor bestaande PayPal-gebruikers, zodat ze hun PayPal-saldo, bankopnames of betaalpassen kunnen gebruiken zonder handmatig betalingsgegevens in te voeren.

Aanhoudende groei van MoonPay

MoonPay is sinds 2019 een prominente speler in de cryptosector. Het faciliteert naadloos het kopen en verkopen van populaire cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum via verschillende handige betaalmethoden, waaronder creditcards, bankoverschrijvingen en populaire mobiele portemonnees zoals Apple Pay en Google Pay. Deze nieuwste partnerschapsuitbreiding komt overeen met MoonPay’s doel om haar partnernetwerk tegen medio 2024 uit te breiden, aldus het bedrijf.

Vooruitzichten voor de toekomst

In april kondigde MoonPay een uitgebreid partnerschap aan met Ledger om de functies Swaps en Sell toe te voegen. Ondanks een concurrerend fintech-landschap blijft MoonPay vertrouwen in haar gebruikersgerichte aanpak. Het bedrijf is van plan om zijn platform verder uit te breiden om een breder scala aan digitale activa te ondersteunen.

De integratie van MoonPay met PayPal zal naar verwachting de gebruikerservaring verbeteren, waardoor het voor meer mensen gemakkelijker wordt om toegang te krijgen tot en te beleggen in cryptocurrencies. Naarmate de service verder wordt uitgerold in Europa en het Verenigd Koninkrijk, kunnen MoonPay-gebruikers zich verheugen op meer naadloze en efficiënte transacties.


The post PayPal nu beschikbaar voor MoonPay-gebruikers in de EU en het VK appeared first on Bitcoinmagazine.nl.