PayPal Gaat Met Stablecoin Internationale Transacties Zonder Extra Kosten Ondersteunen

PayPal zet een nieuwe stap in de wereld van cryptocurrency. Hun stablecoin (PYUSD) speelt daarbij een belangrijke rol. PayPal heeft aangekondigd dat Amerikaanse klanten vanaf nu in staat zullen zijn om internationaal geld te verzenden zonder extra transactiekosten. Dit gaat gebeuren in samenwerking met hun platform voor internationale betalingen, Xoom. Tevens is hun een motivatie om de inkoop van hun stablecoin die vorig jaar werd gelanceerd, te vergroten en hun positie op de digitale activa markt te verbeteren.

Volgens een verklaring van PayPal lezen we dat Amerikaanse klanten gemakkelijk PYUSD kunnen omwisselen voor Amerikaanse dollars. Vervolgens hebben zij de optie om kosteloos transacties te sturen naar 160 landen. PayPal beweert dat het besluit om geen transactiekosten te rekenen betreffende de gebruikers een aanzienlijke winst is ten opzichte van de concurrentie. Iedereen die wel eens internationale betalingen doet weet dat er bij banken en andere instanties veel kosten worden gerekend. Volgens PayPal zijn die kosten vorig jaar met 6% toegenomen. Met deze beweging maken ze betalingsbetalingen makkelijker voor iedereen, is tenminste het idee. Het gaat voorlopig wel alleen om Amerikanen.

“Het besluit om uiteindelijk PYUSD voor betalingen in Xoom te gebruiken, hoort bij onze andere stappen om de mainstream adoptie van cryptocurrency te verbeteren,” zei Jose Fernandez da Ponte. Hij is senior vice president van de blockchain, cryptocurrency, en digital currency group van PayPal. Het ligt in de lijn met recente trends die we zien in de industrie. Naast PayPal lanceert Ripple ook een usdt voor bedrijfsdoeleinden. Tether’s USDT en Circle’s USDC zijn al sinds hun oprichting marktleider, maar PayPal zet dus in op hun eigen PYUSD.


The post PayPal Gaat Met Stablecoin Internationale Transacties Zonder Extra Kosten Ondersteunen appeared first on Bitcoinmagazine.nl.