Participation rate van Ethereum stijgt naar 25%

Ethereum bereikt de zogenoemde partcipation rate van 25%. Steeds meer cryptofanaten zetten hun Ether apart om deze te staken.

De tweede grootste cryptovaluta ondergaat momenteel een opmerkelijke stijging van het aantal tokens dat apart is gezet om het netwerk te beveiligen. Ethereum is in 2022 overgestapt van proof-of-work naar proof-of-stake. Daardoor draait het niet meer om rekenkracht van miners, maar om de tokens van hun bezitters om de blockchain decentraal te houden.

De participation rate is een belangrijke maatstaf die aangeeft hoeveel gebruikers het netwerk actief beveiligen door hun ETH-tokens daarvoor in te zetten. Op 11 februari was dit 38,69 miljoen ETH. Data van IntoTheBlock geeft de recente stijging goed weer.

 

Staking op Ethereum houdt in dat gebruikers hun ETH-tokens vergrendelen. Ze krijgen daarvoor beloningen als vergoeding, en verdienen zo een beetje passief inkomen. Het idee is dat hoe meer mensen meedoen, hoe decentraler en veiliger het netwerk is.

ETH staat aan de vooravond van de zogenoemde Dencun-upgrade. Hij staat gepland voor 13 maart en het moet met proto-danksharding Ethereum beter maken op het gebied van schaalbaarheid.

Momenteel zijn er iets meer dan 120 miljoen ETH in omloop gebracht. De koers staat op $2.660, wat zo’n 6% hoger is dan een etmaal geleden. Het is het hoogste punt in bijna twee jaar. In april 2022 noteerde Ethereum voor het laatst dezelfde prijsniveaus.


The post Participation rate van Ethereum stijgt naar 25% appeared first on Bitcoinmagazine.nl.