Parlementariër uit Duitsland wil van bitcoin een wettig betaalmiddel maken

Joana Cotar, lid van de Duitse Bondsdag, pleit voor de erkenning van bitcoin als wettig betaalmiddel. Haar doel is om het evenwicht tussen de regelgeving en innovatie te behouden.

De Bondsdag is het parlement van onze Oosterburen. Joana Cotar is lid van het Duitse federale parlement. Ze staat bekend om haar vooruitstrevende opvattingen, en in een interview gaat ze verder in op haar visie om bitcoin dieper te integreren in het Duitse economische raamwerk.

Het initiatief van Cotar heeft de naam ‘Bitcoin in de Bundestag’. Ze wil dat de juridische structuur grondig wordt hetzien, waarbij bitcoin mogelijk als een erkende valuta wordt gezien.

Het initiatief onder leiding van Cotar heeft tot doel haar collega-parlementariërs voor te lichten en te informeren. Hoewel ze pleit voor de wettelijke acceptatie van bitcoin, is ze zich er ook van bewust dat het noodzakelijk is om ook passende regelgevende maatregelen te hebben. Ze heeft het daarbij over thema’s zoals het witwassen van geld en belastingontduiking.

Desondanks blijft ze zich inzetten voor het behoud van de “inherente innovatieve en bevrijdende eigenschappen van bitcoin”. Aan Forbes vertelt ze:

“Het garanderen van juridische bescherming voor zowel bedrijven als burgers is van cruciaal belang.”

Eerder deze week werd Commerzbank de eerste Duitse bank die een crypto custody licentie in het land bemachtigde.


The post Parlementariër uit Duitsland wil van bitcoin een wettig betaalmiddel maken appeared first on Bitcoinmagazine.nl.