Paradigm haalt $850 miljoen op voor derde cryptofonds

Paradigm opent een nieuw cryptofonds. Venturekapitaalbedrijf Paradigm heeft zijn derde fonds opgezet om te investeren in vroege fase crypto- en blockchainprojecten. Het investeringsfonds heeft $850 opgehaald, wat een van de grootste cryptofondswervingen in de geschiedenis is. Paradigm heeft de afgelopen maanden over het nieuwe fonds gesproken, mede dankzij het herstel van de cryptomarkt. Dat kondigt het bedrijf aan in een persbericht.

“We geloofden in 2018, toen we Paradigm oprichtten, dat crypto een van de belangrijkste technische en economische verschuivingen van de komende decennia zou zijn. Zes jaar later is dat geloof alleen maar sterker geworden,” zei Matt Huang, medeoprichter en managing partner van Paradigm​. De oprichters van Paradigm, Matt Huang en Fred Ehrsam, hebben een achtergrod in de cryptowereld. Ehrsam was medeoprichter van Coinbase, een van de grootste cryptobeurzen ter wereld​

Paradigm en de markt

Paradigm is een investeerder in verschillende bekende cryptobedrijven, zoals Coinbase, Fireblocks, Blast, Optimism, Uniswap, MakerDAO, Chainalysis, MoonPay, Gitcoin en Friend.tech. Recentelijk leidde Paradigm een investeringsronde van $55 miljoen voor Succinct, een nieuw blockchainbedrijf​​. Het bedrijf investeerde ook $278 miljoen in de inmiddels failliete cryptobeurs FTX en schreef deze investering in november 2022 af​. Paradigm heeft recentelijk ook een openbare beleidsafdeling opgericht om bij te dragen aan het vormgeven van beleid in de VS, wat hun invloed in de sector verder versterk

De nieuwe fondsverhoging komt op een moment dat de venture capital-investeringen in crypto- en blockchainstartups weer toenemen. Volgens gegevens van RootData injecteerden investeerders $2,49 miljard in 603 deals in het eerste kwartaal van 2024, wat een stijging van 29% in financiering en 68% in dealvolume vertegenwoordigt​.

Naast Paradigm is ook Pantera Capital bezig met het werven van meer dan $1 miljard voor een nieuw fonds dat exposure biedt aan een breed spectrum van blockchain-activa. Dit fonds staat gepland voor lancering in april 2025​.

Met de recente heropleving van de cryptomarkten en de voortdurende investeringen in innovatieve blockchainprojecten, blijft Paradigm een belangrijke speler in de crypto-venture capital wereld.


The post Paradigm haalt $850 miljoen op voor derde cryptofonds appeared first on Bitcoinmagazine.nl.