Ordinals Ontketenen Innovatiegolf binnen Bitcoin Ecosysteem, volgens Franklin Templeton

Een grote Amerikaanse vermogensbeheerder ziet toekomt in bitcoin ordinals. Franklin Templeton Digital Assets heeft een publicatie uitgebracht met de titel ‘The Rise of Bitcoin Ordinals’. De strekking: ordinals zorgen voor meer innovatie binnen het bitcoin ecosysteem. Tegelijkertijd waarschuwen ook voor waardeverlies van deze ‘bitcoin non-fungible-tokens’.

Bitcoin Ordinals

Bitcoin Ordinals maken het mogelijk digitale activa, vergelijkbaar met non-fungible tokens (NFT’s), rechtstreeks op de Bitcoin blockchain te inscriberen. Dit is mogelijk door het “Ordinals protocol”, waarmee gebruikers individuele satoshi’s kunnen identificeren en er unieke informatie aan toewijzen.

Volgens Franklin Templeton is er het afgelopen jaar een “renaissance in activiteit” op het bitcoinnetwerk geweest vanwege de Ordinals. De vermogensbeheerder noemt ook nieuwe fungibele token standaarden zoals BRC-20 en Runes, Bitcoin-gebaseerde layer-2 netwerken en Bitcoin gedecentraliseerde financiën (DeFi), concepten die de bitcoin innovatie aanjagen. In het rapport staat onder meer te lezen:

“Bitcoin Ordinals hebben de afgelopen maanden een stijging in handelsvolume gezien. Zo is er een toename van dominantie beginnend in december van 2023, toen het ETH in handelsvolume overtrof.”

Verder benadrukt de vermogensbeheerder dat verschillende Bitcoin Ordinals collecties de NFT-markt bepalen in termen van handelsvolume en marktkapitalisatie. Voorbeelden zijn NodeMonkes, Runestone, Bitcoin Puppets, Ordinal Maxi Biz en Bitmap.

De vermogensbeheerder is niet louter positief: ze waarschuwen ook dat Ordinals in korte tijd hun waarde kunnen verliezen, ook vallen deze activa niet onder de verzekering van Federal Deposit Insurance Corporation zoals banktegoeden dat wel doen. Deze prille technologie heeft kortom ook de nodige risico’s waar je als gebruiker rekening mee moet houden.

Franklin Templeton

Franklin Templeton heeft zijn investeerders geïntroduceerd aan meerdere submarkten. Op 14 maart was er zelfs een investeerdersnotitie over memecoins. Het bedrijf erkent het potentieel van memecoins om snel winst te genereren, maar merkte ook op dat ze “geen intrinsieke waarde” hebben.

Franklin Templeton is ook één van de aanbieders van een bitcoin spot exchange-traded fund (ETF). Het bedrijf heeft ook deelgenomen aan de race voor een spot Ether ETF. Op 12 februari diende het bedrijf een S-1 aanvraag in bij de U.S. Securities and Exchange Commission.


The post Ordinals Ontketenen Innovatiegolf binnen Bitcoin Ecosysteem, volgens Franklin Templeton appeared first on Bitcoinmagazine.nl.