Orbit Chain hacker verplaatst $48 miljoen via Tornado Cash na maanden van inactiviteit na de hack

De persoon of groep achter de hack van $82 miljoen van cross-chain bridge Orbit Chain in december is in actie gekomen. Er is namelijk ongeveer $48 miljoen aan fondsen verplaatst via Tornado Cash.

Hacker komt in actie

In de laatste uren van 2023 leed cross-chain bridge Orbit Chain, dat sterke banden heeft met het Klaytn-ecosysteem, een hack waarbij $81,5 miljoen van het protocol is gestolen via verschillende transacties.

Na de hack zijn de gestolen cryptofondsen niet verplaatst tot afgelopen zaterdag. De persoon of groep is gestart met het verplaatsen van ongeveer $48 miljoen naar de op Ethereum gebaseerde crypto-mixdienst Tornado Cash, en dat is gemeld door Arkham Intelligence op X.

Het is onduidelijk waarom de hacker in actie is gekomen. Orbit Chain, dat onlangs weer bepaalde bridge service is gaan aanbieden na de hack, maakt melding dat de fondsen zijn verplaatst. “Ons team werkt momenteel nauw samen met de relevante autoriteiten om de gestolen activa snel op te sporen en de nodige maatregelen te nemen,” schrijft het protocol op zijn Telegram-kanaal.

De hacker verplaatste ongeveer $48 miljoen naar een nieuwe wallet voordat hij de fondsen naar Tornado Cash stuurde, zo blijkt uit blockchain-gegevens. De hacker beheert nog steeds ongeveer $71 miljoen in ether en DAI-stablecoins vanwege de waardestijging van de activa sinds de aanval plaatsvond.

Orbit Chain

Orbit Chain heeft nog geen definitieve verklaring voor de hack gegeven, hoewel het protocol heeft verklaard dat het incident “…niet het gevolg was van een kwetsbaarheid in het Orbit Bridge smart contract of de diefstal van een validator-sleutel.”

In een blogpost wijst Orbit Chain op heimelijke acties van de voormalige chief information security officer van het protocol als mogelijke verklaring voor de aanval. “Het kwam als een grote schok voor onze werknemers, en we nemen momenteel de nodige civiele en strafrechtelijke maatregelen,” zo schrijven de mensen achter het protocol.

Orbit Chain is een blockchain-protocol dat is ontworpen om interoperabiliteit tussen verschillende blockchains te faciliteren. Het biedt een infrastructuur waarmee gebruikers activa en gegevens kunnen overdragen tussen verschillende blockchains zonder de noodzaak van een centrale partij.


The post Orbit Chain hacker verplaatst $48 miljoen via Tornado Cash na maanden van inactiviteit na de hack appeared first on Bitcoinmagazine.nl.