Opnieuw schandaal rondom FTX door extreem lage claim-koersen?

Het cryptoplatform FTX dat in november 2022 op spectaculaire wijze implodeerde, heeft de mogelijkheid geopend om “claims” in te dienen voor assets als bitcoin, ethereum, solana en BNB. Dat maakt het mogelijk voor crediteuren (voormalig gebruikers) van het platform om hun geld terug te vragen. Het probleem? De claim-koersen zijn een stuk lager dan de huidige koersen van de assets in kwestie.

Zo staat de claimkoers van bitcoin op 16.871 dollar, terwijl er op het moment van schrijven een bitcoin koers van ruim 63.000 dollar op de borden staan.

Vraagtekens over het FTX-proces

De extreem lage koersen die gebruikers voor hun assets kunnen krijgen zorgen voor vraagtekens. Verloopt het FTX-proces wel eerlijk en transparant? Zijn er geen partijen die nu van de ellende proberen te profiteren, waardoor de gebruikers opnieuw de dupe zijn?

Veel voormalig klanten van het beursplatform lieten van zich horen op X en eisen verantwoording van FTX.

“Stelen met goedkeuring van de wet. Ik hoop dat er een goede rechtszaak wordt georganiseerd voor de slachtoffers van deze oplichterij”, aldus Egid CU’84 op Twitter.

Claims indienen voor 15 mei

Crediteuren hebben op dit moment de mogelijkheid om tot 15 mei hun claims in te dienen. Het claim-portaal wordt beheerd door het grote PriceWaterhouseCoopers (PwC).

Eind 2024 of begin 2025 worden de claims uitgedeeld en naar verwachting zullen die plaatsvinden in Amerikaanse dollars. Wat dat betreft is het heel vreemd dat ze de koersen van het moment van het faillissement aanhouden voor de claims.

Zo kan het dus zijn dat FTX straks een gigantische bak aan kapitaal overhoudt als de koersen op dat moment veel hoger staan. Daardoor voelt het voor de voormalige gebruikers van het platform alsof ze voor de tweede keer worden opgelicht.

Zij hadden dat geld immers liever meteen gekregen om het gewoon weer in de markt te investeren. Dan hadden ze in ieder geval een deel kunnen terugverdienen dankzij de koersstijgingen van de afgelopen periode.


The post Opnieuw schandaal rondom FTX door extreem lage claim-koersen? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.