Opnieuw Amerikaanse bank in de problemen, bullish voor bitcoin (BTC)?

New York Community Bank ($NYCB) viel gisteren met 20 procent naar beneden om daarmee zijn laagste aandelenkoers in 27 jaar tijd te bereiken. Volgens de geruchten staan leningen binnen de bank er minder goed voor dan verwacht, wat het gevolg is van slechte interne controles. Als reactie daarop is nu een kleine paniek uitgebroken.

Krijgen we een vervolg van de bankencrisis? En wat betekent dit voor de bitcoin koers?

Amerikaanse bankensector onder druk

Het grote New York Community Bank is overigens niet de enige Amerikaanse regionale bank die zijn aandelenkoers stevig ziet dalen. Op 7 februari wist The Kobeissi Letter al te vertellen dat Valley National Bank met 25 procent gedaald was, Metropolitan Bank 15 procent van zijn koerswaarde verloor, HarborOne met 14 procent daalde en Comerica Bank een tik van 13 procent kreeg.

Daarbij verwacht de grote investeringsbank Morgan Stanley dat de Amerikaanse economie op korte termijn richting een recessie afglijdt. Opvallend genoeg trekt bitcoin zich weinig aan van deze ellende en blijft de koers van de digitale munt stijgen.

Gisteren stuitte bitcoin op een weerstand, die mogelijk het gevolg is van een verkoop van 600 miljoen dollar aan Grayscale Bitcoin Trust aandelen, maar over het algemeen presteert de koers boven verwachting. Zodanig zelfs, dat een all-time high voor de halving een serieuze mogelijkheid lijkt.

Bankencrisis goed voor bitcoin?

Een nieuwe bankencrisis zou bitcoin weleens een volgende boost kunnen geven. In maart 2023 was het begin van de bankencrisis voor veel investeerders namelijk een moment om hun visie op het financiële systeem te overdenken.

Hoe veilig is mijn kapitaal bij de bank eigenlijk? En is het niet interessant om een deel van dat kapitaal volledig buiten het financiële systeem te bewaren in een decentrale asset als bitcoin?

In theorie zou dat opnieuw kunnen gebeuren als er Amerikaanse banken beginnen te wankelen. Als je dat combineert met het huidige bullish momentum rondom bitcoin, dan zouden er weleens hele bijzondere dingen kunnen gebeuren met de koers.

Tijdens de bankencrisis van maart 2023 stond bitcoin er immers heel anders voor. Nu staat de digitale munt ook nog eens in het middelpunt van alle aandacht.


The post Opnieuw Amerikaanse bank in de problemen, bullish voor bitcoin (BTC)? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.