Opmerkelijk: huisbaas gaat akkoord met huur in bitcoin

Een lokale verhuurder in Rosario, de derde grootste stad van Argentinië, heeft een huurcontract ondertekend met een huurder waarin afgesproken wordt dat de maandelijkse huur in Bitcoin betaald wordt.

Dit unieke contract, opgemerkt door een lokale krant, markeert een primeur in Argentinië en is mogelijk gemaakt door recente wetswijzigingen onder de nieuwe presidentiële administratie.

Volgens het contract zal de huurder maandelijks $100 aan Bitcoin overmaken via Fiwind, een lokaal crypto-platform. Beide partijen in het contract zijn ervaren gebruikers van cryptovaluta.

Deze stap komt nadat de Argentijnse huurwet, samen met andere delen van het nationale rechtssysteem, werd aangepast door de recent gekozen president Javier Milei. Milei, die in november 2023 de algemene verkiezingen won, staat te midden van aanhoudende inflatie in het land.

Diana Mondino, de minister van Buitenlandse Zaken, Internationale Handel en Eredienst, verklaarde in december 2023 dat een decreet gericht op economische hervorming en deregulering het gebruik van Bitcoin en andere cryptocurrency’s in het land onder bepaalde voorwaarden zou toestaan.

De regering heeft ook de weg vrijgemaakt voor het legaliseren van crypto-bezittingen, zelfs als deze achterstallig zijn in belastingaangiften. Binnen het kader van die regeling zullen belastingplichtigen een vast belastingtarief van 5% betalen als zij hun bezittingen vóór eind maart 2024 aangeven, 10% vanaf april en 15% van juli tot eind september.


The post Opmerkelijk: huisbaas gaat akkoord met huur in bitcoin appeared first on Bitcoinmagazine.nl.