Opmerkelijk: Hong Kong firma wordt grootste investeerder in BlackRock’s IBIT

Yong Rong HK Asset Management Ltd, gevestigd in Hong Kong, is nu de grootste investeerder in de BlackRock iShares Bitcoin ETF (IBIT), met een aankoop van $38 miljoen aan aandelen. Dit maakt dat Yong Rong meer dan 12% van de totale gerapporteerde bezittingen van deze ETF in handen heeft. Eric Balchunas, senior ETF-analist bij Bloomberg, benadrukt hoe opmerkelijk deze investering is, aangezien Hong Kong zelf al ETFs heeft. Hij wijst op de aantrekkelijkheid van Amerikaanse ETFs door hun lage kosten en hoge handelsvolume.

Yong Rong doet grote investeringen in onder andere bitcoin ETF

Naast de iShares Bitcoin ETF, heeft Yong Rong ook grote investeringen in Nvidia, Meta en Tesla. Uit verdere gegevens blijkt dat het bedrijf in totaal 1.127.561 eenheden van IBIT heeft gekocht, wat neerkomt op meer dan $45 miljoen.

Een ander bedrijf uit Hong Kong, Ovata, heeft zijn investeringen verspreid over vier verschillende spot bitcoin ETFs, met een totale investering van $74 miljoen. Hiermee is Ovata de grootste afzonderlijke koper van Bitcoin ETFs tot nu toe. Hun belangrijkste investeringen zijn de Fidelity Wise Bitcoin ETF (FBTC), GBTC, en de Bitwise Bitcoin ETF (BITB).

De uitstroom van geld uit Amerikaanse spot bitcoin ETFs is verminderd tot $34 miljoen, na een eerdere sterke daling van meer dan $550 miljoen. De Ark 21Shares Bitcoin ETF zag de grootste koopactiviteit op donderdag.

Potentiële uitstroomrisico’s en marktverwachtingen van bitcoin ETFs

James Seyffart, een andere ETF-analist bij Bloomberg, waarschuwt voor mogelijke grote uitstromen uit IBIT als Yong Rong besluit te verkopen. Hij speculeert ook dat een overstap van Yong Rong van de BlackRock iShares Bitcoin ETF naar een lokale spot bitcoin ETF in Hong Kong eveneens uitstromen zou kunnen veroorzaken. Seyffart vindt zo’n beweging opmerkelijk vanwege de mogelijke belastinggevolgen.

De prijs van bitcoin is onlangs hersteld en steeg tot boven de $63.000. Dit gebeurde na signalen van afkoeling op de arbeidsmarkt, waarbij de werkloosheid steeg naar 3,9%, hoger dan de verwachte 3,8%. Dit geeft aan dat de Federal Reserve mogelijk nog ruimte heeft voor verdere renteverlagingen dit jaar, waarbij de markt rekent op twee verlagingen van elk 25 basispunten.


The post Opmerkelijk: Hong Kong firma wordt grootste investeerder in BlackRock’s IBIT appeared first on Bitcoinmagazine.nl.