Opmerkelijk: Deze whale koopt 1.308 bitcoin in slechts één maand tijd

Opmerkelijk, een whale heeft in korte tijd maar liefst 94 miljoen dollar aan bitcoin gekocht. Dat blijkt uit verse on-chaincijfers van Lookonchain.

Actieve whale

Een “bitcoin whale” is een term om individuen of entiteiten te beschrijven die een zeer grote hoeveelheid bitcoin bezitten. De vuistregel is 1.000 bitcoin of meer. Met hun forse koop- of verkooporders kunnen ze de prijs (op momenten) behoorlijk laten bewegen, afhankelijk hoe liquide de markt is. Het zijn typisch actoren op de markt die bitcoin ook langdurig kunnen vasthouden en verkopen op het moment dat de prijs piekt.

Sinds 6 maart is er een whale actief die in korte tijd 1.308 bitcoin heeft verzameld, circa 94 miljoen tegen de huidige prijs. De bitcoin is on-chain te vinden via het adres bc1qag725vjxxpkkl5gshfkye9xn4p5vklrlhgkw5w en de gemiddelde inkoopprijs is $68.617 per munt.

Opmerkelijk is dat zijn laatste aankoop op 7 april was, ruim 113 bitcoins ter waarde van meer dan $7,85 miljoen. Dit was de op één na grootste transactie van deze whale deze accumulatiegolf. De grootste enkele aankoop was ruim 123 bitcoins, met een waarde van meer dan $8 miljoen op 3 april.

Stijgende prijs

Er heerst wat meer optimisme nu de bitcoin prijs weer boven de $71.000 is geraakt. Uit onderzoek van Coinbase blijkt dat de dips aggressief zijn opgekocht en analisten anticiperen op een nieuwe rally voor de koers pre-halving. Deze analist ziet ook parallellen met de vorige halving. Enkele highlights van zijn analyse: miners verkopen niet, whales voorlopig ook niet en de beursreserves staan historisch laag omdat er agressief ingekocht wordt.

 


The post Opmerkelijk: Deze whale koopt 1.308 bitcoin in slechts één maand tijd appeared first on Bitcoinmagazine.nl.