Opmerkelijk: Britse Cryptobeurs Test Kennis van Klanten

Cryptobeurs OKX introduceert nieuwe regels voor haar gebruikers in het Verenigd Koninkrijk als reactie op de recente regelgeving van de Britse Financial Conduct Authority (FCA). Vanaf volgende week moeten Britse gebruikers een reeks vragenlijsten invullen die hun begrip van de risico’s bij de aankoop en handel in digitale activa toetsen.

Deze stap is een onderdeel van de bredere inspanningen van de FCA om consumenten beter te beschermen in de snelgroeiende maar volatiele cryptovalutamarkt. Gebruikers moeten niet alleen hun kennis van cryptovaluta aantonen, maar ook beoordelen of investeren in crypto geschikt is voor hun financiële situatie.

OKX benadrukt dat gebruikers die de vragenlijsten niet kunnen voltooien of niet kunnen aantonen dat ze de risico’s begrijpen, niet langer in aanmerking komen voor een account bij OKX.

Deze nieuwe vereisten volgen op eerdere stappen van andere beurzen, zoals Binance, die ook hebben beloofd de nieuwe FCA-regels, ingaand op 8 januari 2024, na te leven. Binance heeft bijvoorbeeld een speciale domeinnaam voor Britse gebruikers gelanceerd in samenwerking met het lokale peer-to-peer leenplatform Rebuildingsociety. Echter, na extra beperkingen opgelegd door de FCA, stopte Binance tijdelijk met het aannemen van nieuwe Britse gebruikers.

In tegenstelling tot Binance heeft OKX zijn aanbod van tokens teruggebracht tot ongeveer 40 activa en duidelijke waarschuwingen over de risico’s toegevoegd aan zijn interface om aan de aankomende FCA-regelgeving te voldoen. “Het doel van de FCA is om ervoor te zorgen dat gebruikers zich bewust zijn van de risico’s en compromissen die gepaard gaan met de handel in cryptovaluta, waardoor de industrie dichter bij de normen van traditionele financiën komt,” verklaarde OKX.

OKX heeft de nieuwe slogan “handel verantwoord” aangenomen, als reactie op wereldwijde regelgeving die de activiteiten van offshore beurzen beperkt. Hun disclaimer luidt: “Investeer niet tenzij je bereid bent om al het geld dat je investeert te verliezen. Cryptocurrency is een risicovol activum en je mag niet verwachten beschermd te worden als er iets misgaat.”


The post Opmerkelijk: Britse Cryptobeurs Test Kennis van Klanten appeared first on Bitcoinmagazine.nl.