Opkomende Crypto Meme Slothana Bereikt $1 Mln, Investeer Nu Meme Crypto Trend

De groei van meme coins op de Solana blockchain blijft investeerders en analisten verbazen. De enorme stijging lijkt voorlopig bovendien nog lang niet ten einde: terwijl SMOG investeerders zich verheugen op de grootste SOL crypto airdrop ooit, maakt een kleine opkomende crypto onder de naam Slothana furore in de presale. Is deze Solana crypto trend nog te stoppen?

Solana Groeit Dankzij Crypto Meme Trend

In de afgelopen maanden is de Solana blockchain enorm gegroeid. Over de afgelopen maanden steeg de waarde van de native token, SOL, met meer dan 800%. Een groot deel van deze groei komt voort uit de populariteit van bepaalde meme coins die op dit platform aangeboden worden.

Zo wist in november vorig jaar de crypto meme BONK, geïnspireerd op Shiba Inu’s, enorm in waarde te stijgen. Omdat deze token als gratis airdrop beschikbaar was voor kopers van een Solana Saga telefoon, kwam er ook een run op deze smartphones.

Solana koers grafiek. Bron: tradingview

Na het succes van BONK wist ook DogWifHat ($WIF) enorme stijgingen neer te zetten. Deze token steeg maar liefst 2000% sinds het begin van het jaar, en heeft ondertussen een market cap behaald van maar liefst $3 miljard. BONK staat nu op $1,8 miljard. Meer recent zijn ook de meme coins Book of Meme en Slerf enorm in waarde gestegen. Samen hebben zij nu een market cap van iets meer dan $1 miljard.

Deze veranderingen hebben grote effecten op de koers van Solana en het netwerk van de token. Zo is de TVL (Total Value Locked) op de chain gestegen naar $4,5 miljard, de hoogste waarde in bijna 3 jaar.

Daarnaast zijn meme coins tegenwoordig veel meer dan een leuke niche op Solana: met een totale market cap van maar liefst $7 miljard zijn het de meme crypto ‘degens’ die de strijd op de chain momenteel aan het winnen zijn.

market cap meme coins solana
Informatie over meme coins op Solana. Bron: CoinGecko

Nu investeerders hun winsten pakken bij tokens als DogWifHat en Bonk richt de aandacht zich op nieuwkomers als Slothana en Smog. Mogelijk kunnen ook deze tokens doorgroeien naar market caps van meer dan $1 miljard.

Slothana presale doet analisten versteld staan

Als nieuwste crypto trend lijkt nu een presale token in opkomst te zijn: Slothana. Deze munt, gethematiseerd rondom een kantoor-luiaard, heeft in haar bijzonder minimalistische presale al meer dan $1 miljoen op weten te halen. Opvallend is dat op de eerste dag van de verkoop al meer dan $500.000 kon worden samengebracht.

Meedoen aan de Solana presale is vrij simpel: je kunt via de officiële website van de token je wallet connecten en met Solana $SLOTH tokens kopen. Voor elke SOL (momenteel $185) die je inlegt, krijg je 10.000 SLOTH. Op dit moment kost 1 SLOTH dus zo’n $0,0185. Tijdens de gehele presale zal deze SOL-SLOTH koers waarschijnlijk gelijk blijven. Stijgt Solana echter in waarde, dan worden SLOTH tokens automatisch ook duurder.

Het succes van Slerf, een andere grote meme coin op Solana, heeft laten zien dat luiaards de nieuwe crypto hype kunnen worden. Nu instappen zou weleens een slimme stap kunnen zijn. Een hard cap is niet bekend gemaakt, dus de crypto presale kan vandaag of morgen al zomaar afgelopen zijn.

Het is niet bekend wie er achter deze token zit – op zich geen ramp, want dit is bij meme crypto vaker het geval. Eerste activiteiten en connecties op Twitter lijken uit te wijzen dat het SLOTH team wel op enige wijze verbonden is met het team achter dat achter Smog zit – het vrolijke draakje dat sommige investeerders al winsten van x75 heeft weten op te leveren.

 

Smog gaat x75 – cashen of vasthouden?

De meme crypto SMOG, die in februari op de beurs kwam, bezorgt investeerders de nodige hoofdbrekens. De token steeg snel naar een grotere marktkapitalisatie, en sommige investeerders hadden virtuele winsten van 75x hun originele inleg. Velen kozen ervoor om de token vast te houden, anderen besloten om ze toch wel te verkopen. Wat is nu verstandiger?

Hoewel de waarde van $SMOG sinds dit voorlopige hoogtepunt wat gedaald is, kan het zomaar zijn dat deze laatste groep ook het laatste lacht: SMOG kent namelijk unieke tokenomics die de grootste SOL crypto airdrop ooit mogelijk maken.  Liefst 35% van het totale aantal tokens zal via een aidrop aan tokenhouders geschonken worden.

Wie de token langer vasthoudt en een grotere hoeveelheid tokens heeft, krijgt een groter aantal tokens uitgekeerd bij de airdrop. Zo hebben investeerders die de token nog niet verkocht hebben nu een enorm voordeel.

De recente daling van de token (momenteel staat de token op $0,1703) geeft nieuwe investeerders het momentum om in te stappen. Nu investeren in deze opkomende crypto lijkt verstandig, ook met het oog op de groei van Solana meme coins in het algemeen. Smog zou zomaar eens de volgende crypto op deze chain kunnen zijn met een cap van meer dan $100 miljoen.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

 


The post Opkomende Crypto Meme Slothana Bereikt $1 Mln, Investeer Nu Meme Crypto Trend appeared first on Bitcoinmagazine.nl.