Open interest voor bitcoin futures bereikt $21 miljard

De open interest voor bitcoin future contracten is naar het hoogste niveau in meer dan twee jaar gestegen. Volgens data van CoinGlass heeft deze metriek voor zowel de perpetuals als standaard futures de $21 miljard overschreden.

Met een future contract kun je het recht kopen om in de toekomst bitcoin tegen een vooraf opgestelde prijs af te nemen. Het kan helpen om risico’s af te dekken door vandaag al een toekomstige prijs voor jezelf te verzekeren, en zo geen last van volatiliteit te krijgen. Dit doe je middels contracten, en die zijn bij elkaar opgeteld veel geld waard.

Momenteel is de dollarwaarde van deze actieve bitcoin futurescontracten maar liefst $21 miljard. Het is het hoogste niveau sinds november 2021. Destijds bereikte bitcoin de koers van net iets minder dan $70.000. Op het moment van schrijven handelt bitcoin rond de $49.700.

Year-to-date (YTD) is de open interest op bitcoin futures met 22% gestegen. De toename laat simpelweg zien dat er meer belangstelling voor futures. In 2021 waren het de eerste Amerikaanse op futures gebaseerde bitcoin exchange traded funds (ETF’s) die werden goedgekeurd. ProShares pakte toen vrij snel een groot marktaandeel.

Inmiddels zijn spot ETF’s goedgekeurd, maar dat maakt de futuresmarkt kennelijk niet minder populair. Daarnaast helpt het met de open interest ook dat de bitcoinprijs zélf is gestegen. Deze steeg in grofweg drie weken met 28%. De open interest steeg met 32% sinds februari, zoals analist DaanCrypto laat zien.


The post Open interest voor bitcoin futures bereikt $21 miljard appeared first on Bitcoinmagazine.nl.