Open Interest van alle bitcoin futures bereikt $20 miljard

De open interesse in bitcoin futurescontracten is gestegen naar 435.700 BTC. Omgerekend komt dat neer op een bedrag van $20 miljard.

De geopende posities van de futurescontracten van bitcoin zijn in de afgelopen 24 uur met 11% gestegen. Het laat mooi zien hoe er veel interesse is in de grootste cryptovaluta met de mogelijke goedkeuring van de eerste spot bitcoin exchange-traded fund (ETF) in de Verenigde Staten.

De CME is de koploper wat betreft openstaande bitcoincontracten, met een open interest van 132.900 BTC, wat neerkomt op ongeveer $6,2 miljard. Volgens data van Coinglass was er het afgelopen etmaal een stijging van zo’n 15% in open interest bij de grootste futuresbeurs van de wereld.

Binance staat op stek twee met een OI van 98.070 BTC, of ongeveer $4,6 miljard. Bybit staat op stek drie met een OI van $3,5 miljard. Daarna wordt het al snel minder met het aantal openstaande derivatencontracten. OKX, BitGet en Deribit hebben ieder tussen de $1 miljard en $2 miljard.

Met een futures contract kan een investeerder inspelen op volatiliteit. Door een future contract af te sluiten, koop je het recht om op een bepaalde prijs bitcoin te kopen op het vooraf afgesproken moment. Zo kun je jezelf dus verzekeren van een toekomstige bitcoinprijs. Dit kan handig zijn om volatiliteitrisico’s af te dekken.


The post Open Interest van alle bitcoin futures bereikt $20 miljard appeared first on Bitcoinmagazine.nl.