Op deze datum wordt volgens Eric Balchunas de Ethereum ETF gelanceerd

De langverwachte lancering van spot Ethereum ETF’s is gepland voor 2 juli, volgens Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas. Dit kan grote gevolgen hebben voor de markt en veel institutionele investeringen in Ethereum aantrekken.

Goedkeuring van Ethereum ETF door de SEC

De SEC heeft 19b-4 formulieren goedgekeurd voor acht Ethereum ETF-uitgevers, waaronder grote namen als BlackRock, Fidelity en VanEck. Maar de S-1 formulieren moeten ook goedgekeurd worden voordat de ETF’s officieel kunnen handelen.

Balchunas liet op X weten dat de SEC onlangs lichte opmerkingen heeft gemaakt over de S-1 formulieren en de uitgevers heeft gevraagd om binnen een week te reageren. Dit betekent dat de SEC de ETF’s waarschijnlijk de volgende week effectief verklaart, zodat ze voor het feestweekend kunnen beginnen met handelen.

SEC-voorzitter Gary Gensler gaf eerder deze week tijdens een hoorzitting aan dat de S-1 formulieren voor een Ethereum ETF waarschijnlijk deze zomer worden goedgekeurd.

Verwachtingen en marktimpact van ETH ETF

De introductie van spot Ethereum ETF’s zal waarschijnlijk veel institutionele investeringen aantrekken. Geoff Kendrick van Standard Chartered schat dat er in het eerste jaar tussen de $15 en $45 miljard zal binnenkomen.

Het in Singapore gevestigde crypto handelsbedrijf QCP Capital voorspelt dat de goedkeuring van spot Ethereum ETF’s kan leiden tot een prijsstijging van 60% voor ETH, vergelijkbaar met de marktreactie na de goedkeuring van spot Bitcoin ETF’s in januari.

Vermogensbeheerder VanEck verwacht dat Ethereum (ETH) tegen 2030 een waarde van $22.000 zal bereiken, gebaseerd op een voorspelde opbrengst van $66 miljard in “vrije kasstromen.”

Op dit moment handelt Ethereum rond de $3.500. Met de mogelijke goedkeuring en lancering van Ethereum ETF’s kan de tweede grootste crypto naar nieuwe hoogten stijgen. Sommige voorspellingen suggereren dat de waarde deze zomer kan stijgen tot $5.000-$10.000.

Met de recente ontwikkelingen van de S-1 formulieren die worden beoordeeld, lijkt de datum van 2 juli haalbaar. In mei heeft de SEC snel van gedachten veranderd over het goedkeuren van Ether ETF’s. Dit kan opnieuw gebeuren na de verklaring van Gensler, wat een snellere goedkeuring deze zomer aangeeft.


The post Op deze datum wordt volgens Eric Balchunas de Ethereum ETF gelanceerd appeared first on Bitcoinmagazine.nl.