Oostenrijkse Raiffeisen Bank introduceert bitcoinhandel voor particuliere klanten

Raiffeisen Bank International in Oostenrijk zal tegen het einde van januari 2024 cryptohandelsservices uitrollen voor particuliere klanten. De bank zal haar cryptodiensten voor klanten in Wenen starten in samenwerking met Bitpanda.

De dienst wordt aanvankelijk aangeboden aan klanten in Wenen, waar de 97-jarige bank is gevestigd, en wordt geleverd in samenwerking met de cryptobeurs Bitpanda, die eerder dit jaar een intentieverklaring ondertekende met de bank.

“We beginnen in Wenen, waar ongeveer een kwart van de Oostenrijkse bevolking woont”, zei Curt Chadha, hoofd innovatie van de bank, in een interview. “De klant kan zijn mobiele apparaat gebruiken om Bitpanda binnen te gaan via de Raiffeisen-app. De ervaring zal vertrouwd zijn, dus het bevestigen van een transactie zal precies werken zoals een bankoverschrijving van rekening naar rekening, met dezelfde soort beveiliging waar klanten aan gewend zijn.”

Deze zet van de bank, die ongeveer $215 miljard aan activa heeft en 17,8 miljard klanten in de Europese Unie en Oost-Europa, is een teken van de toenemende adoptie van crypto, met name in rechtsgebieden waar duidelijkheid over regels naar voren komt.

Chadha zegt dat de service gericht is op klanten die digitaal vaardig zijn, maar misschien slechts een kleine investering willen doen, in tegenstelling tot aanbiedingen van andere banken, die gericht zijn op vermogende individuen met miljoenen om te investeren.

Bitpanda, opgericht in Wenen in 2014, staat onder toezicht van de FMA in Oostenrijk en BaFin in Duitsland, en stelt bedrijven in staat gereguleerde handels-, beleggings- en bewaaroplossingen aan te bieden voor aandelen/ETF’s, cryptocurrencies, edelmetalen en grondstoffen.


The post Oostenrijkse Raiffeisen Bank introduceert bitcoinhandel voor particuliere klanten appeared first on Bitcoinmagazine.nl.