Ook Franklin Templeton zet in op Ethereum ETF

Franklin Templeton heeft een aanvraag ingediend bij de Securities and Exchange Commission (SEC). Het gaat deze keer opnieuw om een cryptofonds. Nadat het eerder al goedkeuring kreeg voor een Bitcoin Spot Exchange Traded Fund (ETF), zet de vermogensbeheerder nu in op een voor een Ethereum ETF.

De Amerikaanse financiële gigant sluit zich aan bij BlackRock, Fidelity, Ark en 21Shares, Grayscale, VanEck, Invesco en Galaxy, en Hashdex. Dit zijn ook precies de partijen die in januari door de hoepel voor de bitcoin ETF sprongen.

De filing komt ongeveer vier weken nadat Franklin, samen met negen andere emittenten de spot bitcoin ETF’s lanceerden. BlackRock is met haar iShares Bitcoin Trust (IBIT) het populairst, op de voet gevolgd door het Wise Origin Bitcoin Fund (FBTC) van Fidelity.

Ondertussen heeft Franklin een minder succesvolle start gehad, met slechts ongeveer $70 miljoen aan instroom sinds de lancering.

De SEC heeft tot nu toe alle besluiten om een Ethereum ETF goed te keuren uitgesteld. JP Morgan schat de kans op goedkeuring vóor mei in op minder dan 50%. Traders op van Polymarket, een decentraal voorspellingsplatform, zetten we in op een kans van 50%.

Franklin Templeton stond lange tijd bekend als een ‘ouderwetse’ partij. De afgelopen jaren hebben ze sinds de komst van CEO Jenny Johnson op dat vlak stappen gezet. Zo staat het Twitter-account van het bedrijf inmiddels vol met crypto meme’s.

 


The post Ook Franklin Templeton zet in op Ethereum ETF appeared first on Bitcoinmagazine.nl.