Ook BlackRock is in gesprek met SEC over bitcoin ETF

Bloomberg ETF-analist James Seyffart is van mening dat BlackRock onlangs een aantal functionarissen van de Amerikaanse SEC heeft ontmoet. Het zou zijn gegaan over de details van de aanvraag voor een spot bitcoin ETF.

Het nieuws volgt niet veel op de uitlatingen dat ook Grayscale Investments in gesprek is gegaan met de beurswaakhond. In de memo van deze bijeenkomst stond:

“De bespreking betreft het voorgestelde regelgevingswijziging van NYSE Arca, Inc. om aandelen van de Grayscale Bitcoin Trust (BTC) te noteren en verhandelen onder NYSE Arca Rule 8.201-E.”

Terug naar BlackRock. In een tweet benadrukte Seyffart dat vermogensbeheerder BlackRock de voorkeur lijkt te geven aan “in-kind” boven “cash create” aandelen voor zijn iShares Bitcoin Trust ETF. De analist is ervan overtuigd dat dit wellicht de beste optie is voor BlackRock.

Hij deelt een afbeelding van een door BlackRock ontworpen document. Hierin staat het onderscheid wist tussen de twee soorten modellen. Dit zijn manieren om de prijs van de ETF gelijk te laten lopen met bitcoin.

 

 

Twee soorten

Het in-kind model vereist een proces van vijf stappen dat begint met een Market Maker (MM) die de order plaatst via een geautoriseerde deelnemer (AP).

Vervolgens keurt de ETF-emittent de order goed en koopt de Market Maker de ETF-aandelen via een Listing Exchange. Het ETF-aandeel zal met name door de Market Maker aan een Transfer Agent worden geleverd. Dit is nadat de ETF-uitgever de bitcoin custodian heeft geïnstrueerd om de coins vrij te geven aan de Market Maker.

In het geval van het cash-model moet de ETF-emittent, na het initiëren van de zogenoemde redemption, eerst de BTC-custodial opdracht geven geld uit de cold opslag te halen zodat het kan worden verkocht. Hierna kan Market Maker een transactie aangaan met de ETF-uitgever om BTC voor USD te kopen.

In tegenstelling tot BlackRock geven andere aanvragers de voorkeur aan de ‘cash create’-optie, omdat dit voor brokers makkelijker zou zijn.

Mede-Bloomberg-analist Eric Balchunas vult aan:

“Als we de geruchten van SEC’s Trading & Markets horen, die zich deze week bezighielden met de handel op spot bitcoin ETF 19b-4s, adviseren ze hen dat ze willen dat de ETF’s cash-created (versus in-kind) worden, en heeft gevraagd om de komende weken amendementen in te dienen.”


The post Ook BlackRock is in gesprek met SEC over bitcoin ETF appeared first on Bitcoinmagazine.nl.