Ontmoeting tussen SEC en Grayscale: Bitcoin spot ETF in de maak?

Onlangs heeft Grayscale een ontmoeting gehad met de Securities and Exchange Commission (SEC) om de mogelijkheid van een beursnotering voor een spot bitcoin Exchange-Traded Fund (ETF) te bespreken, zo blijkt uit een memo.

Grayscale ontmoet SEC

Grayscale Investments heeft recentelijk gesprekken gevoerd met de SEC in haar streven naar goedkeuring voor het omzetten van haar Grayscale Bitcoin Trust in een spot bitcoin exchange-traded fund.

In een memo gepubliceerd door de Securities and Exchange Commission, heeft de vermogensbeheerder maandag overleg gehad met functionarissen van de afdeling handel en markten van de SEC om potentiële noteringsaangelegenheden met betrekking tot de aandelen van het product te bespreken.

“De bespreking betreft het voorgestelde regelgevingswijziging van NYSE Arca, Inc. om aandelen van de Grayscale Bitcoin Trust (BTC) te noteren en verhandelen onder NYSE Arca Rule 8.201-E,” aldus de memo.

Deze ontmoeting volgt op de indiening van een nieuwe registratieverklaring bij de SEC door Grayscale vorige maand, waarin het opnieuw probeert het vertrouwensproduct om te zetten in een spot bitcoin ETF. Een rechtbank van het D.C. Circuit heeft ook vorige maand een formele opdracht uitgevaardigd om haar uitspraak van augustus te handhaven, waarin de toezichthouder is opgedragen de aanvraag van het bedrijf opnieuw te beoordelen.

Bank of New York Mellon

Uit een eerdere indiening blijkt dat Grayscale en de Bank of New York Mellon vorige week overeen zijn gekomen dat BNY Mellon als transferagent dient voor de aandelen van het trustfonds.

GBTC heeft de intentie om de aandelen te noteren op NYSE Arca onder het symbool GBTC en de aandelen uit te geven op doorlopende basis na goedkeuring van haar S-3-formulier en een afzonderlijke indiening van NYSE Arca volgens artikel 19b-4, aldus de S-3-indiening van 19 oktober.

Andere grote vermogensbeheerders, waaronder BlackRock en Fidelity, proberen ook goedkeuring van de SEC te verkrijgen voor spot bitcoin ETF’s. SEC-voorzitter Gary Gensler zei vorige maand dat de toezichthouder “aan het werk is” met de aanvragen.

James Seyffart, een ETF-analist bij Bloomberg Intelligence, verklaart in een bericht op X dat hij ook “geruchten heeft gehoord van andere potentiële uitgevers van spot bitcoin ETF’s die in de afgelopen week of zo met de SEC hebben gesproken.”


The post Ontmoeting tussen SEC en Grayscale: Bitcoin spot ETF in de maak? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.