Onenigheid in Ordinal community over nieuwe update

Op 2 januari deelde Domo, de bedenker van de bitcoin BRC-20-tokenstandaard, zijn mening over een aanstaande update. Hij spreekt zich uit tegen de aanstaande fork waar de UniSat Wallet zich nu achter schaart.

Het brengt een discussie op gang over de haastige updates van de BRC-20-protocol en de impact die het heeft op gebruikers. Domo heeft zijn bedenkingen en hij vindt het roekeloos. Hij denkt dat het schade aan de gebruikers en community kan veroorzaken.

Domo verwijst naar bugs die te maken hebben met de updates van Ordinals 0.8 en 0.9. Het brengt extra complexiteit. Voor het toevoegen van nieuwe features in de standaard, wil hij eerst robuuste tests, coördinatie en validaties zien, alvorens nieuwe dingen worden doorgevoerd.

Hij komt daarmee in opspraak tegen de plannen van UniSat, een NFT-wallet. Hij stelt dat de wallet de controle over het BRC-20 protocol wil krijgen. Hij noemt het een “split” en niet een “fork”. Het draait om de zogenoemde Jubilee-update die eraan zit te komen.

“We smeken samen we de gehele BRC20-community om de door UniSat voorgestelde fork af te wijzen en achter een non-profit, en op veiligheid gerichte aanpak te staan bij het beheren van dit protocol.”

Er zouden verschillende Ordinal-activa ontstaan, met twee verschillende sets aan regels terwijl ze allebei op bitcoin zouden draaien. Domo vindt dit (nog) niet helemaal goed doordacht.

Zijn hele betoog lees je hieronder.


The post Onenigheid in Ordinal community over nieuwe update appeared first on Bitcoinmagazine.nl.