OneCoin’s Hoofd Juridische Zaken Krijgt Vier Jaar Cel voor Betrokkenheid bij Crypto Piramide

De rechtbank van het Southern District van New York heeft een gevangenisstraf van vier jaar opgelegd aan de Bulgaarse Irina Dilkinska. Ze achten bewezen voor haar betrokkenheid bij de crypto-piramide OneCoin en de gelijknamige cryptocurrency.

Voormalig juridisch hoofd OneCoin 4 jaar cel in

Dilkinska moet ook maar liefst $111.440.000 verbeurd verklaren en zich onderwerpen aan een maand van toezicht na vrijlating, zo blijkt uit een verslag van het United States Department of Justice.

Dilkinska was het hoofd van de juridische afdeling en compliance van het project, maar ze faciliteerde het witwassen van geld en andere financiële misdrijven. In één geval heeft Dilkinska $110 miljoen aan illegale OneCoin-opbrengsten overgemaakt naar een bedrijf op de Kaaimaneilanden.

“Irina Dilkinska’s betrokkenheid bij het uitgebreide piramidespel van OneCoin is een flagrante schending van gedrag. Ze heeft als hoofd van de juridische afdeling en compliance witwassen gefaciliteerd, waardoor zij miljoenen slachtoffers uitbuitte,” zegt U.S. Attorney Damian Williams.

Uit de administratie van het project blijkt dat het meer dan drie miljoen deelnemers heeft geworven. Dat bracht voor de fraudeurs bijna $4,4 miljard (€4,037 miljard) in het laatje tussen 2014 en 2016. In totaal hebben slachtoffers meer dan $4 miljard geïnvesteerd in OneCoin.

In november 2023 bekend Dilkinska schuldig te zijn aan aanklachten met betrekking tot samenzweringen van draadfraude en witwassen van geld voor haar rol bij OneCoin. Justitie beweert dat OneCoin functioneerde als een wereldwijd multi-level marketing schema of “piramidespel”. Dat is een controversieel bedrijfsmodel waarbij verkopers commissie verdienen voor hun verkopen en nieuwe deelnemers werven.

Voortvluchtig

OneCoin is opgericht door Ruja Ignatova, die bekend stond als “de Cryptoqueen”, en Karl Sebastian Greenwood. Greenwood is veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf en moest een boete van $300 miljoen betalen voor zijn betrokkenheid bij OneCoin en had schuld bekend aan draadfraude en witwassen van geld. Ruja Ignatova staat sinds mei 2022 op de meest gezochte lijst van de FBI en is vermoedelijk nog steeds op vrije voeten.


The post OneCoin’s Hoofd Juridische Zaken Krijgt Vier Jaar Cel voor Betrokkenheid bij Crypto Piramide appeared first on Bitcoinmagazine.nl.