Onderzoek SEC: B. Riley en Nomura betrokken, meldt Bloomberg

In een recent rapport van Bloomberg wordt onthuld dat beleggingsbank B. Riley en de Japanse financiële groep Nomura onderworpen zijn aan een onderzoek van de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC). Het onderzoek heeft betrekking op transacties met Brian Kahn, een vermeende fraudeur in een strafzaak van het Amerikaanse ministerie van Justitie.

B. Riley heeft in een verklaring aangegeven niet op de hoogte te zijn van het lopende onderzoek van de SEC, maar benadrukt volledige medewerking te verlenen als er een onderzoek plaatsvindt. De bank noemt het rapport “ongefundeerd” en suggereert dat het gebaseerd is op valse beschuldigingen van short sellers die het bedrijf willen schaden.

Opmerkelijk is dat B. Riley recentelijk aanzienlijke investeringen heeft gedaan in de bitcoin-miningsector, waaronder een deal met bitcoinminer Iris Energy en het verstrekken van een lening aan bitcoinminer Core Scientific.

Brian Kahn, die naar verluidt de CEO is van Franchise Group Inc., blijft ongeïdentificeerd. Het rapport citeert John Hughes, medeoprichter van het hedgefonds Prophecy Asset Management, die schuldig pleitte aan effectenfraude en aangaf dat Kahn een mede-samenzweerder was. Hughes noemde Kahn echter niet officieel.

B. Riley wordt beschreven als een “langdurige klant” van Kahn en heeft hem geholpen bij het leiden van een “management buy-out” van Franchise Group. Nomura, aan de andere kant, leidde een leningssyndicaat van $600 miljoen om Kahn’s overname te financieren.

Het rapport benadrukt dat Nomura zelf niet het onderwerp van het onderzoek is en dat het nog in de beginfase verkeert.


The post Onderzoek SEC: B. Riley en Nomura betrokken, meldt Bloomberg appeared first on Bitcoinmagazine.nl.