Onchain-data: crypto miners blijven verkopen nu bitcoin halving nadert

Crypto miners blijven hun bitcoin verkopen nu de halvering van de blocksubsidie nadert, zo blijkt uit on-chaingegevens. Het aantal bitcoin dat wordt gehouden in portefeuilles van miners is gedaald naar het laagste niveau sinds medio 2021, zo meldt Coindesk.

Bitcoin in handen van miners

Het aantal bitcoin (BTC) in handen van cryptominers is gedaald naar het laagste niveau sinds juli 2021. Dat komt omdat ze hun voorraden afbouwen in aanloop naar de geprogrammeerde halvering van de inkomsten per blok in april aanstaande.

Dat blijkt uit on-chaingegevens bijgehouden door Glassnode. Daaruit blijkt dat het geschatte aantal BTC dat in handen is van miners sinds het begin van het jaar met 8.426 BTC ($530 miljoen) is gedaald tot 1.812.482 BTC. De daling begon in de tweede helft van oktober, toen miners meer dan 1,83 miljoen BTC vasthielden.

Miningbedrijven creëren geldige blokken door transactierecords toe te voegen aan de openbare grootboek, of de blockchain. Nieuwe munten die bij elk blok zijn uitgegeven, is een beloning voor hun proof-of-work. Ze ontvangen ook transactiekosten.

Op dit moment ontvangen de miners 6,25 BTC per blok. De halvering, een vierjaarlijks evenement dat gepland staat voor april, gaat deze doormidden naar 3,125 BTC, wat de inkomsten per blok met 50% zal verminderen. Om de winstgevendheid te verbeteren, kunnen miners hun opgeslagen BTC gebruiken om efficiëntere apparatuur te kopen, waardoor de exploitatiekosten dalen, zegt FRNT Financial, een cryptoplatform gevestigd in Toronto.

Herpositionering

“Miners kunnen ook verkopen om zich beter te positioneren voorafgaand aan de halvering,” zegt FRNT Financial in een nieuwsbrief op dinsdag. “Dit kan het kopen van efficiëntere miningapparatuur inhouden vanwege de nieuwe economieën die de halvering met zich mee zal brengen.”

“Miners in sommige Chinese regio’s staan ​​bekend om het online brengen van extra hardware tijdens het regenseizoen wanneer waterkracht overvloedig wordt. Mogelijk verkopen miners tijdens het droge seizoen om de inactiviteit van mininghardware tegen te gaan,” zegt FRNT Financial.

De halvering wordt algemeen beschouwd als een stresstest voor miners, omdat wordt verwacht dat deze de inkomsten zal verminderen en tegelijkertijd de productiekosten zal verhogen. Ook branchefusies zijn mogelijk. Het langdurige droge seizoen in het zuidwesten van China, dat doorgaans loopt van oktober tot maart/april, kan een andere reden zijn voor de afname van het bitcoinbezit onder miners. China is goed voor ongeveer 20% van de totale rekenkracht op het bitcoinnetwerk.


The post Onchain-data: crypto miners blijven verkopen nu bitcoin halving nadert appeared first on Bitcoinmagazine.nl.