On-chain volume bitcoin betalingen stijgt naar $1.210 miljard

Na een stijging van het transactievolume in de afgelopen vier maanden, was het ook in januari 2024 weer raak. Er werd voor $1,21 biljoen aan bitcoin verplaatst met on-chain betalingen. Omgeschreven is dat ook wel $1.210 miljard.

Volgens de laatste data van The Block is dit het hoogste bedrag aan bitcoin dat sinds september 2022 on-chain is verplaatst. Ter vergelijking: de koers stond toen nog rond de $20.000. Het was nagenoeg het dieptepunt van de achterliggende bearmarkt.

In feite was het transactievolume bijna twee keer zo hoog als dat van september 2023, vier maanden geleden, zoals onderstaande grafiek ook goed laat zien.

In december steeg de metriek voor het eerst sinds lange tijd weer naar de $1.000 miljard. De stijgende prijs van bitcoin zelf had hier natuurlijk ook debet aan. In januari waren er ook veel geldstromen vanwege de Amerikaanse bitcooin exchange traded funds (ETF’s).

Er wisselden tienduizenden bitcoins van eigenaar tussen de vermogensbeheerders. Het vertrok uit het fonds van Grayscale (GBTC), en ging onder meer naar de ETF’s van BlackRock en Fidelity.

Volgens analisten van Glassnode willen langetermijnbeleggers hun bitcoin momenteel nog niet verkopen. Bovendien laat data zien dat het maandelijkse transactievolume op het netwerk tussen december 2023 en januari 2024 opvallend genoeg juist is afgenomen.

Intussen staat bitcoin rond de $42.700, een bescheiden daling van 0,41% in de afgelopen 24 uur. De volatiliteit is laag en de halving komt er aan. Volgens schattingen is dat al over 75 dagen!


The post On-chain volume bitcoin betalingen stijgt naar $1.210 miljard appeared first on Bitcoinmagazine.nl.