On-chain activiteit Bitcoin op laagste niveau in 5 jaar tijd

Bitcoin trapte het jaar 2024 af met een paar maanden van gigantische stijgingen. Na het bereiken van de all-time high van 73.800 dollar op 14 maart kwam echter de klad erin. Nu ligt de koers een stuk lager en is ook de activiteit op de blockchain naar een dieptepunt gedaald.

Die ligt namelijk op het laagste punt sinds 2019 (5 jaar geleden).

Wat is er aan de hand?

De hype rondom bitcoin is weer helemaal gaan liggen de afgelopen maand tot anderhalve maand. Na een fantastisch begin van 2024 is het nu allemaal een stuk minder met bitcoin.

Over de afgelopen maand is de bitcoin koers bijvoorbeeld met 11 procent gezakt naar het huidige niveau van ~61.200 dollar.

“Dit is niet zozeer een signaal voor meer correcties, maar meer een signaal dat het grote publiek angstig is en niet weet wat er gaat gebeuren”, zo schrijven de analisten van Santiment.

Ondertussen zijn er ook een paar analisten die erop wijzen dat de vermindering van de activiteit op het netwerk van bitcoin samenvalt met de daling in populariteit van Runes.

Het Runes Protocol maakt het mogelijk om tokens te lanceren op bitcoin, waaronder non-fungible tokens (NFTs).

Van record naar stilte

Dit is een opvallende ontwikkeling, omdat het Runes Protocol niet lang geleden lanceerde. Het Runes Protocol lanceerde namelijk op het moment van de halving en dat triggerde meteen recordbrekende transactievolumes en transactiekosten voor bitcoin.

Nadat het Runes Protocol er in de eerste week in slaagde om voor 135 miljoen dollar aan transactiekosten binnen te halen, ging de dagelijkse opbrengst van het protocol in slechts 2 van de 12 dagen over de 1 miljoen dollar heen.

Verder neemt ook het enthousiasme over de Spot Bitcoin ETFs af, waardoor het sentiment rondom de digitale munt verder verslechtert. Het lijkt wachten op een stukje goed nieuws uit de macro-economische hoek voor bitcoin.

Vooralsnog bleef dat immers uit met de oplopende inflatie in de Verenigde Staten, waardoor de Amerikaanse centrale bank zijn renteverlagingen moest blijven uitstellen.


The post On-chain activiteit Bitcoin op laagste niveau in 5 jaar tijd appeared first on Bitcoinmagazine.nl.