Omzet bitcoin-miners naar all-time high voor 2023

Bitcoin miners profiteren momenteel gigantische van de hype rondom bitcoin. Op 12 november haalden zij als collectief 44 miljoen dollar aan blokbeloningen en transactiekosten binnen, wat de hoogste score van 2023 markeert. De laatste keer dat de omzetten van miners zo hoog waren, was in april 2022.

Bron: blockchain.com

Tussen april 2022 en november 2023 stond de mining-industrie zwaar onder druk als gevolg van de bullmarkt. Inmiddels lijkt de grootste ellende voorbij.

Positief sentiment keert terug

Het positieve sentiment rondom bitcoin keert langzaam terug en dat is gezien de ontwikkelingen ook best logisch. Zo lijkt het erop dat de komst van een Spot Bitcoin ETF in de Verenigde Staten een kwestie van tijd is.

Zie bijvoorbeeld de bovenstaande tweet van de CEO van Grayscale, een partij die al jaren bezig is met een Spot Bitcoin ETF. “We hebben 10 jaar gerepeteerd. We zijn klaar voor de hoofdact”, aldus Michael Sonnenshein.

Hiermee lijkt hij te insinueren dat de Spot Bitcoin ETF in Amerika een kwestie van tijd is.

Verder krijgen we in april 2024 natuurlijk de volgende halving en kunnen we in de loop van het jaar ook de eerste renteverlagingen van Westerse centrale banken zien.

Mining-industrie floreert

Als gevolg van die positieve ontwikkelingen zien we dat de mining-industrie rondom bitcoin het momenteel zeer goed doet. Dat zien we ook terug in de prestaties van de aandelen van verschillende beursgenoteerde miners, die bijna allemaal beter presteren dan bitcoin zelf in 2023.

Marathon Digital is in 2023 bijvoorbeeld met 170 procent gestegen vanaf het begin van het jaar gemeten. Terwijl bitcoin het op dit moment met ongeveer 120 procent moet doen.

Dat zijn allebei fantastische resultaten, maar de miners zijn qua rendementen echt de koningen van 2023 tot nu toe. Al brengen ze natuurlijk ook een stuk meer risico met zich mee. Ze zijn niet alleen afhankelijk van bitcoin, maar ook van de manier waarop hun onderneming wordt onderhouden en ingericht.


The post Omzet bitcoin-miners naar all-time high voor 2023 appeared first on Bitcoinmagazine.nl.