Omzet bitcoin miner Core Scientific stijgt hard in eerste kwartaal

Bitcoin miner Core Scientific heeft een goed eerste kwartaal achter de rug. Vorig jaar was het Amerikaanse bedrijf nog verwikkeld in een faillissementsprocedure, nu rapporteert het een totale omzet van $179,3 miljoen. Dat is maar liefst een stijging van $58,6 miljoen ten opzichte van dezelfde periode in 2023.

Core Scientific pakt draad weer op

De nettowinst voor het kwartaal bedroeg $210,7 miljoen, een stijging ten opzichte van het nettoverlies van $400.000 gerapporteerd voor het eerste kwartaal van 2023. Deze toename komt met name omdat er geen kosten meer gemaakt worden voor de Chapter 11 procedure.

De inkomsten door het minen van bitcoin staan op $150 miljoen, terwijl de inkomsten uit hosting $29,3 miljoen bijdroegen. De brutomarge (gekeken met de kosten voor het minen van bitcoin) bedroeg $68,4 miljoen, of omgerekend 46%. In het eerste kwartaal van het vorige jaar was dit nog $25,4 miljoen (of: 26%).

De totale inkomsten uit bitcoin mining stegen omdat bitcoin duurder is, en Core ook hun capaciteiten hebben uitgebouwd. Bitcoin steeg 134% in één jaar, terwijl ze zelf 20% meer rekenkracht leveren. Terwijl de rekenkracht met 73% steeg, is de markt voor Core Scientific, ooit nog het grootste mining bedrijf van de wereld, een stuk competitiever geworden.

De nieuwe CEO Adam Sullivan vertelt:
“We geloven nu dat onze infrastructuur goed gepositioneerd is om te profiteren van de enorme vraag naar stroom en infrastructuur die nodig is voor high-performance computing, en we zien dit als de volgende grote groeimogelijkheid voor ons bedrijf”

In Q1 kwam er 2.825 bitcoin in het laatje, naar verluidt meer dan welke andere beursgenoteerde miner in Noord-Amerika dan ook. Het bedrijf heeft ongeveer 745 megawatt aan infrastructuur waarmee ze een totale hashrate van 25,5 EH/s leveren.


The post Omzet bitcoin miner Core Scientific stijgt hard in eerste kwartaal appeared first on Bitcoinmagazine.nl.