Omvang Tether groeit naar $95 miljard, USDT heeft nu 71% van marktwaarde stablecoins

Tether, het bedrijf achter de USDT stablecoin, heeft in 2023 een groot deel van de marktdominantie (terug)gepakt. Het groeide van 50% naar een indrukwekkende 71%, volgens data van Glassnode.

Ondertussen is de stablecoin-uitgever ook op het gebied van compliance stappen aan het zetten. Het is erin geslaagd om slechte partijen zoals criminelen, witwassers en oplichters in Zuidoost-Azië aan te pakken, zo blijkt uit een rapport van de Verenigde Naties dat maandag is gepubliceerd.

De marktkapitalisatie van USDT steeg tot een ongekende hoogte van $95 miljard. Concurrent USDC van Circle, dat onlangs een aanvraag ingediend voor een beursintroductie (IPO) bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), groeit minder snel. Ze hebben ‘slechts’ 27 miljard tokens in omloop. Begin 2023 waren dat er nog 48 miljard USDC.

Bovendien reikt het financiële succes van Tether verder dan stablecoins. Ze hadden per 4 januari 2024 ongeveer $3 miljard aan bitcoin op de balans staan.

Paolo Ardoino, de jaren lang de Chief Technology Officer (CTO) was, nam eind vorig jaar de rol van CEO op zich. Hij volgde Nederlander Jean-Louis van der Velde op.


The post Omvang Tether groeit naar $95 miljard, USDT heeft nu 71% van marktwaarde stablecoins appeared first on Bitcoinmagazine.nl.