Omslag Chinese crypto beleid kleurt toekomst crypto en boost BTC, ETH, SOL – 5 crypto’s om in de gaten te houden tijdens de feestdagen

Het jaar 2023 loopt op zijn eind en met de feestdagen voor de deur lijkt er steeds meer goed nieuws aan te komen voor de crypto markt. Onverwachts lijken er in China weer goede ontwikkelingen op komst nu het Chinese crypto beleid 180 graden lijkt te draaien.

Waar China twee jaar geleden nog mining in de ban deed en steeds actiever tégen cryptocurrency optrad, is de overheid nu juist bezig met het ontwikkelen van eigen blockchain applicaties.

Wat betekent het Chinese crypto beleid voor 2024?

De Chinese overheid ontwikkelt eigen NFT’s en andere applicaties, dat blijkt uit een document dat gepubliceerd is door het Chinese ministerie van industrie en informatie-technologie.

Hieruit blijkt dat ze Web3 een belangrijke technologische innovatie vinden waar ze meer mee willen doen. Naast NFT’s zijn ze ook actief bezig met de ontwikkeling van metaverse technologie en wordt er gekeken naar een digitale variant van de Yuan, de Chinese valuta.

Het lijkt er op dat de Chinese overheid inmiddels begrijpt dat de ontwikkeling van cryptocurrency niet met wetgeving tegen te houden is en dat ze juist weer een voortrekkersrol willen nemen in deze innovatieve markt.

Bitcoin eindigt 2023 op stabiele koers

De ontwikkelingen in het Chinese crypto beleid vallen samen met het begin van een nieuwe bull markt waarbij Bitcoin eigenlijk het hele jaar al gestegen is. Het begon 2023 op een koers van $16.000,- en lijkt het boven de $40.000,- af te gaan sluiten.

In de afgelopen weken schommelt de koers tussen de $41.000,- en $44.000,- en de verwachting is dat de grootste cryptomunt ter wereld deze koers aan gaat houden in de laatste week van het jaar.

Qua technische indicatoren staan er een flink aantal signalen op groen om nu te investeren in Bitcoin. Hoewel de huidige koers van bijna $44.000,- een flink duurdere prijs is dan je begin dit jaar betaalde, lijkt de Bitcoin koers in 2024 nog verder te kunnen gaan stijgen.

In 2024 komen er namelijk twee evenementen aan die de bull run in een versnelling kunnen brengen; de toestemming van Bitcoin ETF’s op de markt en de Bitcoin halving in het voorjaar.

Rondom de Bitcoin ETF’s wordt al tijden gespeculeerd, er zijn namelijk enkele grote investeringsmaatschappijen die een aanvraag voor zo’n ETF ingediend hebben bij de Amerikaanse toezichthouder voor financiën. De beslissing van de toezichthouder om deze al dan niet toe te laten op de markt wordt al tijden uitgesteld.

De Bitcoin halving is een evenement dat eens in de vier jaar plaatsvindt waarbij de beloningen voor het minen van Bitcoin gehalveerd worden. Dit klinkt niet positief, maar zorgt er juist voor dat de Bitcoin koers moet stijgen om het voor miners interessant te houden om het Bitcoin netwerk up-to-date te houden.

Na de vorige halving steeg de koers met bijna 500%. Of dat wederom gaat gebeuren is lastig te voorspellen, maar de magische grens van $100.000,- kan volgend jaar zeker bereikt worden.

Solana & Ethereum strijden om de plek achter Bitcoin in de markt

Achter Bitcoin wordt er gestreden om de #2 positie in de markt. Die strijd wordt gevoerd door smart contracts platforms als Ethereum en Solana. Op deze blockchains kunnen ontwikkelaars tokens en andere applicaties aanmaken.

Op dit moment staat Ethereum op een totale marktwaarde van 275 miljard dollar terwijl Solana daar nog ver achter staat met 47 miljard. De afgelopen periode heeft de Solana koers echter indrukwekkende ontwikkelingen meegemaakt, zo is het in 7 dagen tijd met meer dan 50% gestegen.

solana koers december

Ethereum was het eerste platform dat met smart contracts werkte en al deze mogelijkheden bood, maar daarop volgden meerdere crypto projecten die een verbeterde versie van Ethereum hebben proberen te ontwikkelen.

Solana is hier een goed voorbeeld van, deze blockchain is sneller en schaalbaarder. Wat inhoudt dat er veel meer transacties tegelijkertijd op het platform plaats kunnen vinden. Toch betekent dit niet automatisch dat Solana voorbij Ethereum zal stijgen, op dit moment lijkt de markt meer vertrouwen te hebben in Ethereum vanwege de veiligheid en de bewezen staat van dienst.

Welke crypto in de gaten houden? – Beste nieuwe coins

Zoals gezegd is 2024 een jaar waar crypto analisten niet op kunnen wachten vanwege de belangrijke evenementen die plaatsvinden en het algehele sentiment in de markt. Met het omkerende Chinese crypto beleid en ook andere landen die cryptocurrency steeds serieuzer nemen, lijkt niets in de weg te staan van een ongekende bull run.

Daarbij kun je kiezen voor de bekende cryptomunten als Bitcoin, Ethereum of Solana, maar ook voor nieuwe crypto tokens die nog aan het begin van hun ontwikkeling staan. Als je daar de juiste te pakken hebt, kun je enorme winsten maken op een kleine investering.

Bitcoin Minetrix – De token om mee te liften op succes van Bitcoin

Ten eerste is er Bitcoin Minetrix, een nieuwe crypto token die rechtstreeks in verbinding met Bitcoin staat doordat ze mining voor iedereen mogelijk willen maken. Dit doen ze door middel van cloud mining; een manier om via de cloud gebruik te maken van algemene mining hardware.

Om daar gebruik van te maken heb je de BTCMTX tokens nodig die je moet staken op de website van het project. Voor het staken van tokens krijg je vervolgens een beloning in de vorm van mining credits. Die credits kun je gebruiken om mee te doen aan cloud mining en Bitcoin te verdienen.

btcmtx tokens

De tokens van Bitcoin Minetrix zijn nu te koop in een presale waarbij je tegen een voordelig tarief kan investeren in het project. Op dit moment betaal je $0,0124 per token, maar die prijs stijgt met 3 dagen weer verder.

 

Sponge V2 – Nieuwe meme coin met unieke start

In 2023 steeg de Spongebob token explosief nadat deze voor het eerst de markt op kwam en nu komt er een vervolg; Sponge V2. Deze nieuwe Sponge token wil het succes van de eerste variant herhalen en biedt investeerders meer utiliteit en toekomst.

Je kunt de Sponge V2 token nog niet zo maar ergens kopen. Het werkt namelijk met een uniek Stake-to-Bridge model waarbij je de eerste variant van de token vastzet in een staking pool en vervolgens Sponge V2 tokens ontvangt als beloning.

sponge v2

De token zal op den duur ook op exchange terechtkomen waardoor er opeens een veel grotere groep traders in aanraking kunnen komen met de token. Dit kan de prijs snel doen stijgen, en door nu in te stappen profiteer je hier maximaal van.

 

Meme Kombat – Zet in op platform waar meme-karakters met elkaar strijden

Tot slot is er Meme Kombat, een presale die al een tijdje beschikbaar is, maar steeds meer interesse van traders trekt. Het is een variant op Mortal Kombat waarbij meme karakters via een AI-gestuurd model tegen elkaar strijden in een game.

Als houder van de MK token kun jij op deze gevechten inzetten en geld verdienen zodra je dit juist hebt ingeschat. Je kunt hierbij ook tegen anderen op het netwerk inzetten.

meme kombat presale

Op dit moment heeft de presale van Meme Kombat al $4,4 miljoen opgeleverd en je hebt nog even de tijd om mee te doen met de presale. Hoe eerder je bent, hoe voordeliger de token zal zijn. Over 4 dagen stijgt de prijs verder van $0,257 naar $0,268.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.


The post Omslag Chinese crypto beleid kleurt toekomst crypto en boost BTC, ETH, SOL – 5 crypto’s om in de gaten te houden tijdens de feestdagen appeared first on Bitcoinmagazine.nl.