OKX onthult strategie voor Nederlandse markt: Exclusief interview met Erald Ghoos

OKX, een van de grootste crypto exchanges ter wereld, heeft afgelopen maandag zijn platform en Web3 wallet in Nederland gelanceerd. Dit biedt nieuwe mogelijkheden voor Nederlandse investeerders en crypto-enthousiastelingen.

De lancering werd begeleid door Erald Ghoos, die inzicht gaf in de redenen waarom Nederland een aantrekkelijke markt is voor OKX.

Waarom Nederland?

Nederland heeft een hoge mate van crypto-adoptie en een zeer betrokken crypto-community. Erald Ghoos benadrukt dit: “We zien hier een heel hoog percentage van crypto-adoptie in Nederland. Ook de crypto-community’s die we hier in Nederland zien, zijn erg sterk en heel interactief.” Deze gemeenschap is niet alleen groot, maar ook financieel onderlegd en progressief.

Dit maakt Nederland een perfecte locatie voor OKX om zijn producten te lanceren.

Daarnaast heeft Nederland sterke governance op het gebied van Know Your Customer (KYC) en gebruikersverificatie. “Nederland is ook een land waar een heel sterke governance is, bijvoorbeeld op het gebied van KYC en user onboarding.

We kunnen beroep doen op verschillende centrale databanken die het gemakkelijker maken om onze gebruikers heel efficiënt en volgens een hoog kwaliteitspatroon te onboarden,” aldus Ghoos.

OKX Europe GM Erald Ghoos

Voordelen van OKX

OKX biedt een stabiel en veilig product met maandelijkse bewijzen van reserves, waarbij cryptografisch wordt aangetoond dat de exchange meer activa bezit dan dat klanten op het platform hebben.

Dit versterkt het vertrouwen van de gebruikers. Ghoos benadrukt: “Op maandelijkse basis doen we onze proof of reserves waarin we op een cryptografische manier aantonen dat we meer assets bezitten dan dat onze gebruikers op het platform hebben staan.”

Daarnaast maakt OKX gebruik van geavanceerde kunstmatige intelligentie om consumenten te beschermen tegen fraude en om productinnovatie te stimuleren. Dit maakt het platform niet alleen veilig, maar ook toekomstgericht.

De rol van MiCA

De introductie van de Markets in Crypto-Assets Regulation (MiCA) in Europa wordt door OKX verwelkomd. Deze regelgeving zorgt voor meer transparantie en uniformiteit in de cryptomarkt binnen de Europese Unie.

Het helpt ook om meer adoptie te stimuleren onder mensen die tot nu toe terughoudend waren tegenover crypto. “MiCA wordt door ons enorm verwelkomd, vooral omdat het op Europees niveau transparantie brengt,” zegt Ghoos.

Dit harmoniseert de regelgeving, waardoor OKX op een consistent niveau kan opereren in verschillende Europese landen.

Wat betekent dit voor Nederlandse investeerders?

Voor Nederlandse investeerders biedt OKX een intuïtieve en gebruiksvriendelijke interface voor beginners, evenals geavanceerde functies voor ervaren traders. Het platform richt zich op zowel educatie als veiligheid, met lokale initiatieven en educatief materiaal om gebruikers te helpen bewust en verstandig te handelen in crypto.

“Voor de mensen die nog geen ervaring hebben met crypto, hebben we een heel intuïtieve en gemakkelijke beginner modus op onze app en web, waarin mensen die nog weinig ervaring hebben met crypto op een heel intuïtieve en veilige manier kunnen beginnen,” aldus Ghoos.

Voor de meer geavanceerde traders biedt OKX geavanceerde functionaliteiten en uitgebreide handelsopties.

Nederlandse exchange met web3 wallet

OKX – trade meer dan 150 crypto’s

  • Nieuwe app in Nederland
  • Handel met andere traders
  • Verdien rente met crypto leningen

Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Doe je eigen onderzoek.

 

Vooruitgang

De lancering van OKX in Nederland markeert een belangrijke stap in de verdere adoptie van cryptocurrency in het land.

Met zijn sterke focus op veiligheid, innovatie en gebruiksvriendelijkheid, biedt OKX een aantrekkelijke optie voor zowel nieuwe als ervaren crypto-gebruikers.

 


The post OKX onthult strategie voor Nederlandse markt: Exclusief interview met Erald Ghoos appeared first on Bitcoinmagazine.nl.