‘Nu 95% kans op goedkeuring Spot Bitcoin ETF voor 10 januari’

James Seyffart voorspelde eerder dat er een kans van 90% was op de goedkeuring van de Amerikaanse Spot Bitcoin ETFs voor 10 januari. Nu schroeft de ETF-expert van Bloomberg die kans omhoog naar 95%. Zodoende lijkt het echt een kwestie van dagen voordat we de Spot Bitcoin ETFs op de markt mogen verwelkomen.

Wat als de SEC de Spot Bitcoin ETFs opnieuw afwijst?

Als de SEC de aanvragen voor de Spot Bitcoin ETFs opnieuw naar de prullenbak verwijst is de kans groot dat we een gigantische koersdump te zien krijgen. Bitcoin handelt momenteel op ~43.500 dollar vanwege de hype omtrent de Spot Bitcoin ETFs.

Dat lijkt het enige wat de koers echt significant heeft beïnvloed de afgelopen maanden.

Natuurlijk komt ook de halving eraan, maar dat begint pas over een paar maanden echt te spelen. Het grote publiek is daar nu nog niet mee bezig. Zeker niet nu de Spot Bitcoin ETFs op het punt van lanceren te staan.

Voeg je die twee gebeurtenissen samen, dan zou het zomaar eens een heel interessant jaar kunnen worden voor de bitcoin koers. Maar eerst moeten we hopen dat die voorspelling van 95% uitkomt.

Wat is nu het tijdschema?

Op dit moment hebben aanvragers tot maandagmorgen 8u de tijd om hun S-1 formulieren in te leveren bij de Securities and Exchange Commission.

Vervolgens gaat de SEC stemmen over de 19b-4s formulieren de komende dagen. Als zowel de 19b-4s en de S-1s worden goedgekeurd, dan kan de ETF in principe de volgende dag al op de markt komen.

Zodoende lijkt het een hele spannende week te worden voor bitcoin. Op dit moment lijkt Fidelity de goedkoopste te worden met een fee van 0,39% per jaar als managementfee.

Invesco zet de fee op 0,59%, maar is de eerste zes maanden gratis. Van BlackRock en Grayscale is er op dit vlak nog niets bekend. De kans is aanwezig dat er op dit vlak ook een hevige competitie zal ontstaan.


The post ‘Nu 95% kans op goedkeuring Spot Bitcoin ETF voor 10 januari’ appeared first on Bitcoinmagazine.nl.