Novogratz van Galaxy Digital verklaart memecoins essentieel voor crypto

Galaxy Digital CEO Michael Novogratz prijst memecoins als essentieel voor de cryptocurrency-industrie en beschrijft ze als “de krachtigste verhaallijnen”. Ondanks enig scepticisme houdt Novogratz vol dat memecoins zoals Dogecoin (DOGE), Shiba Inu (SHIB) en PEPE een blijvertje zijn.

Invloed en marktwaardering van memecoins

Novogratz benadrukt dat memecoins een hoeksteen van de crypto-economie zijn dankzij hun boeiende verhalen en sterke steun van de gemeenschap. Hij deelde deze mening in een video op X, waarin hij de speculatieve en humoristische aspecten van deze digitale activa benadrukte. Succesvolle memecoin-beleggers vinden de juiste munt met een unieke aantrekkingskracht of creëren hun eigen munt, wat het lucratieve potentieel van de markt aantoont.

Galaxy Digital meldt dat de marktwaarde van memecoins meer dan $60 miljard bedraagt. Onderzoeksanalist Zack Pokorny legt uit dat memecoins digitale tokens zijn die online memes of humoristische gebeurtenissen voorstellen, die de cohesie van de gemeenschap en speculatie bevorderen.

Beleggersinteresse en whale activiteit

Memecoins blijven grote belangstelling trekken van investeerders, vooral van “whales” die grote hoeveelheden van deze tokens verzamelen. Onlangs verzamelden DOGE-whales 200 miljoen DOGE in slechts vijf dagen, waardoor de marktprestaties verbeterden.

Op dezelfde manier kocht een whale 600 miljard SHIB-munten, wat de prijs ervan omhoog stuwde. PEPE kende ook een aanzienlijke groei, met een stijging van 6.000% in het afgelopen jaar en een opmerkelijke whale-aankoop van 256 miljard tokens.

Marktvooruitzichten en uitdagingen

Terwijl Novogratz optimistisch is over memecoins, zijn anderen in de industrie sceptischer. Critici zoals Permission.io CEO Charlie Silver doen memecoins eerder af als “domme casinochips” dan als essentiële onderdelen van de crypto-economie.

Ondanks deze verschillende meningen hebben memecoins veerkracht getoond en blijven ze een belangrijke rol spelen op de markt. Naarmate de crypto-industrie evolueert, zal het debat over de waarde en de impact van memecoins waarschijnlijk aanhouden.


The post Novogratz van Galaxy Digital verklaart memecoins essentieel voor crypto appeared first on Bitcoinmagazine.nl.