Nog 700 dagen aan bullish momentum voor bitcoin?

Volgens de populaire analist Ali Martinez liggen er nog 700 dagen aan bullish momentum in het verschiet voor bitcoin. Op basis van de grafieken stelt Martinez dat bitcoin weleens de bullruns van 2015 tot 2017 herhalen, wat zou betekenen dat we de volgende piek van de bitcoin koers ergens in oktober 2025 krijgen.

“De geschiedenis van bitcoin kan zichzelf weleens herhalen… Dat zou betekenen dat bitcoin nog 700 dagen aan bullish momentum voor de boeg heeft”, aldus een optimistische Martinez.

Staat bitcoin aan de vooravond van een bullmarkt?

De bitcoin koers explodeerde in 2023 met ruim 120 procent en volgens Martinez kan de goedkeuring van de Spot Bitcoin ETF in de Verenigde Staten weleens het signaal voor de volgende bullmarkt zijn.

Het is echter nog maar de vraag of de koers ook zo blijft stijgen nadat de Spot Bitcoin ETF wordt goedgekeurd.

Dan Morehead, de managing partner van Pantera Capital, denkt dat de goedkeuring van de Spot ETF weleens een “buy the rumor, sell the news” evenement kan opleveren voor de koers.

In het verleden piekte de bitcoin koers namelijk ook nadat belangrijke belegginsproducten werden gelanceerd. Kijk bijvoorbeeld naar de lancering van de CME Bitcoin Futures, die vrijwel de exacte top van de 2017 bullmarkt markeerde.

Vervolgens daalde de koers snel met 65 procent en uiteindelijk zelfs met 84 procent, voordat de digitale munt weer begon te klimmen.

Spannend moment voor bitcoin

Wat dat betreft kunnen we stellen dat we op een spannend moment in de cyclus zitten.

Normaal gesproken begint een bullrun pas na de bitcoin halving, die momenteel voor april 2024 op de planning staat. Maar ditmaal zou dat zomaar eens anders kunnen zijn met de lancering van een Spot Bitcoin ETF in de Verenigde Staten.

Er zijn in ieder geval genoeg factoren aanwezig die de normale cyclus van bitcoin op de schop kunnen gooien.

Aan de andere kant hangt er ook nog een recessie boven de markt als gevolg van de agressieve renteverhogingen van centrale banken. Wat denk jij? Gaat een recessie nog roet in het eten gooien voor de eventuele nieuwe bullmarkt van bitcoin?


The post Nog 700 dagen aan bullish momentum voor bitcoin? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.