Nigeria houdt twee werknemers Binance in detentie met oog op hoorzitting van 20 maart

Volgens de Wall Street Journal zullen twee hoge functionarissen van Binance in Nigeria in hechtenis blijven. Het gaat om de Amerikaan Tigran Gambaryan en de Brits-Keniaanse Nadeem Anjarwalla. Op 20 maart zal het tweetal voor de rechter verschijnen.

Op 26 februari werden ze gearresteerd na hun aankomst in Abuja. Het plan was om met de Nigeriaanse regering in overleg te gaan. Er is geen enkele formele aanklacht gedaan, maar wel is duidelijk dat de twee in het middelpunt staan van een geschil over nationale veiligheidsproblemen en economische implicaties voor Nigeria.

De overheid van het Afrikaanse land heeft ernstige beschuldigingen geuit in de richting van cryptobeurs Binance. Ze beweren dat de exchange bijdraagt aan de devaluatie van de Nigeriaanse naira, de lokale valuta.

Hierdoor is er een verscherpt onderzoek gestart naar de activiteiten van Binance in het land. Het liep dermate uit de hand dat de detentie van Gambaryan en Anjarwalla een kwestie van internationale aandacht werd.

Olayemi Cardoso, de gouverneur van de centrale bank, benadrukte dat $26 miljard aan transacties via Binance Nigeria onvindbaar zijn. Men wil sindsdien de uitstroom van kapitaal inperken om de nationale valuta te stabiliseren. De zaak heeft geleid tot een complex debat over de impact van cryptobeurzen op nationale economieën.

Binance probeert op social media aandacht te krijgen voor de terugkeer van zijn gedetineerde werknemers. De uitkomst van de komende hoorzitting blijft echter onzeker. De Nigeriaanse autoriteiten hebben extra tijd gekregen om te reageren op de juridische argumenten.

De hoorzitting staat gepland voor 20 maart. Met argusogen kijkt de cryptomarkt naar de ontwikkelingen, omdat het een precedent zou kunnen scheppen voor soortgelijke situaties.


The post Nigeria houdt twee werknemers Binance in detentie met oog op hoorzitting van 20 maart appeared first on Bitcoinmagazine.nl.