Nieuwe Stablecoin USDV: De Gamechanger in de Crypto Wereld?

De cryptomarkt verwelkomt een nieuwe speler: USDV. Deze stablecoin breidt zich snel uit over meerdere ketens en belooft ongekende transparantie en sterke samenwerkingen.

Maar wat maakt USDV zo uniek, en waarom zou je moeten overwegen om erin te investeren?

Wat is USDV?

USDV, oftewel Verified USD, is een stablecoin met een marktwaarde van iets meer dan $ 20 miljoen. Gelanceerd in november 2023 op Ethereum, is USDV inmiddels beschikbaar op acht EVM-compatibele ketens, waaronder Arbitrum, BNB Chain, Optimism en Avalanche.

Mathew Commons, de president van de Verified USD Foundation en voormalig CFO van Algorand, legt uit waarom de industrie behoefte heeft aan nog een stablecoin en wat USDV onderscheidt van de rest.

Een nieuwe benadering van stablecoins

De Verified USD Foundation, opgericht door LayerZero en Matrixport, streeft ernaar stablecoins te aligneren met de gedecentraliseerde ethos van web3, terwijl ze volledig reserve-backed zijn.

In tegenstelling tot traditionele stablecoins, die vaak centrale risico’s met zich meebrengen, is USDV gestructureerd als een stichting om decentralisatie en community-betrokkenheid te bevorderen.

USDV maakt gebruik van een mechanisme genaamd ColorTrace om bij te houden welke partners nieuw kapitaal inbrengen, wat het delen van rendement mogelijk maakt. “Het rendement wordt niet gedeeld met eindgebruikers om veiligheidsredenen”, zegt Commons, “maar we stimuleren onze partners wel.”

Volledige transparantie

USDV is volledig gedekt door kortlopende staatsobligaties die maximaal drie maanden meegaan. “We streven naar de beste transparantie in de industrie. Al onze onderpanden zijn on-chain,” zegt Commons.

USDV werkt samen met Chainlink om realtime ‘Proof of Reserves’ te bieden, wat continue auditing van het onderpand mogelijk maakt, in tegenstelling tot andere stablecoins die periodieke auditrapporten aanbieden.

Omnichain capaciteiten

USDV’s omnichain mogelijkheden maken het mogelijk om de stablecoin op elke keten te verbranden en opnieuw te minten, waardoor verbinding met meer dan 70 blockchains mogelijk is. “We streven ernaar de breedst beschikbare stablecoin te zijn, te beginnen met EVM-compatibele ketens,” aldus Commons.

Toekomstige plannen omvatten uitbreiding naar niet-EVM ketens en Bitcoin Layer 2s.

Groei en toekomstplannen

Commons ziet USDV niet als een directe concurrent, maar als een bijdrage aan de groei van de markt. “Analisten voorspellen een 30-voudige groei van de stablecoin markt in de komende vijf tot zeven jaar”, merkt hij op.

De kenmerken en samenwerkingen van USDV geven het een concurrentievoordeel. Regelgevende duidelijkheid is een zorgpunt voor de Verified USD Foundation naarmate het groeit. “Regulaties zijn in beweging”, erkent Commons.

Het team richt zich op opkomende markten met hoge inflatie of valutabehoeften, zoals Argentinië en Turkije, waar crypto echte problemen kan oplossen.

Lokale samenwerkingen

USDV’s strategie leunt sterk op sterke lokale samenwerkingen. “We zoeken de beste OTC-desks en community influencers”, zegt Commons. USDV benadrukt langdurige samenwerkingen via zijn unieke rendement-delingsmechanisme.

USDV betreedt zijn volgende fase met plannen om zijn team uit te breiden, meer samenwerkingen aan te gaan en nieuwe gebruikersinitiatieven te lanceren tegen het einde van het jaar. “Houd deze ruimte in de gaten”, besluit Commons.

Vooruitgang

USDV is een veelbelovende nieuwkomer in de wereld van stablecoins. Met een focus op transparantie, decentralisatie, en sterke samenwerkingen, biedt het een aantrekkelijk alternatief voor zowel crypto-enthousiastelingen als potentiële investeerders.

Overweeg om deel te nemen aan de presale of meer onderzoek te doen naar dit project.

 


The post Nieuwe Stablecoin USDV: De Gamechanger in de Crypto Wereld? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.