Nieuwe Solana Meme Coin DogWifCat Stijgt 2.367% in eerste 24 uur, is dit de nieuwe $BOME?

De nieuwe Solana meme coin DogWifCat ($DWIFC) is gisteren om 19:00 Nederlandse tijd gelanceerd en wist meteen een stijging van 2.367% te noteren tot een koers van $0,01021.

In de afgelopen weken heeft de crypto markt veel nieuwe traders naar zich toegetrokken mede dankzij de nieuwe hoogtes die Bitcoin wist te bereiken. Daardoor wisten ook nieuwe meme coins als Bonk, Dogwifhat, Smog en $BOME grote stijgingen te pakken.

Deze meme coins hebben één ding gemeen; ze zijn niet ontwikkeld op de bekende Ethereum blockchain, maar op Solana. Ook het nieuwe DogWifCat is op deze blockchain gelanceerd.

Het is gebaseerd op de ‘Wifhat’-meme, die inmiddels in verschillende varianten wordt gebruikt op de crypto markt. Met als bekendste coin natuurlijk DogWifHat. Door 1 letter te veranderen komt DogWifCat met een totaal nieuwe meme coin, die weleens snel viraal kan gaan.

Uit het niets is de market cap van de meme coin gestegen tot meer dan $10 miljoen met een trading volume van $7 miljoen sinds de lancering.

Lancering van DogWifCat op Solana DEX

De $DWIFC tokens kunnen gekocht worden op Jupiter en Raydium, twee decentrale exchanges op Solana. Je kunt Solana of andere SOL-tokens inruilen voor DogWifCat. Het lijkt er dan ook op dat veel traders direct hun BONK, MYRO, BOME of SLERF omruilen voor $DWIFC.

De DogWifCat website is kort over het idee achter de cryptomunt; “Much coin, such meme, add cat. DogWifCat = so investment”. Het is daarmee een echte meme coin die geen echte utiliteit biedt, maar wel een kans om te profiteren van enorme koersstijgingen. 

Een whale besteedde maar liefst $102.000 aan $DWIFC tokens door een transactie in Solana te doen. Hiervoor heeft de trader 8,3 miljoen tokens ontvangen, wat neer komt op 0,8% van het totale aantal tokens van DogWifCat.

Wordt DogWifCat ($DWIFC) de volgende $BOME of $SLERF?

DogWifCat zou zomaar de volgende grote meme coin kunnen worden, zoals $BOME en $SLERF de afgelopen dagen ook hebben geprobeerd. Deze meme coins wisten tot een marktwaarde van $400 miljoen te komen.

Waar de koers van DogWifCat gaat eindigen is nog gissen, maar meme coins lijken op het moment aanzienlijk in de lift te zitten. Het trading volume van $SLERF wist begin deze week nog tot $2,7 miljard te stijgen, waarmee het zelfs hoger lag dan het volledige trading volume van Ethereum.

Waar Solana vorig jaar nog moeite had om van het slechte imago af te komen dat ontstond nadat Sam Bankman-Fried veel met de coin te maken had, lijkt dat dit jaar helemaal anders. De munt en alle tokens op de blockchain van Solana zitten in de lift.

slerf trading

Hierboven zie je de grafiek van SLERF in de afgelopen dagen, waarbij het opvalt dat er slechts een kleine correctie plaats heeft gevonden. Dat komt mede omdat de coin ondersteund wordt door het hoge tradingvolume.

De koers van SLERF is echter gecorrigeerd na onzekerheid rondom de ontwikkelaar. De koers is hierdoor in de afgelopen 24 uur met 12% gedaald. Desondanks is het met 3.517% gestegen sinds zijn lancering op 18 maart.

Het wordt investeerders echter vergeven als ze zich zorgen maken dat er altijd nog meer rampzalige coderingsfouten kunnen worden gemaakt door de anonieme ontwikkelaar van $SLERF.

Hoewel de koers van $SLERF slechts even op aden kan komen, is het risico te groot. Zeker wanneer je dit vergelijkt met andere investeringsmogelijkheden die meer potentie bieden op kortere termijn. Een uitstekend voorbeeld is $DWIFC. Deze meme coin heeft geen hoed nodig om een extra stijging van 2.000% aan zijn investeerders te bieden.

Een andere gloednieuwe Solana meme coin is $BOME. Nadat de koers echter vlak na zijn debuut nieuwe hoogten had bereikt, is de koers significant gedaald. DogWifCat daarentegen blijft steeds hoger klimmen en laat geen tekens van afremmen zien.

Hoewel het slechts een “dog wif a cat” is, zou het nog steeds de beste crypto trade van vandaag kunnen zijn. De bull markt is onlangs van start en meme coins lijken het meeste te profiteren. Meme coins – zeker diegenen op Solana – zijn er om te blijven. DogWifCat blijft maar blaffen en miauwen, zodat traders steeds blijven terugkomen voor nog een hapje.

Wie genoegen neemt met de kleine kortetermijnwinst, kan zijn strategie beter heroverwegen en blijven hangen omdat deze superzware raket op weg is naar de maan.

Blijf op de hoogte van deze hete meme coin op X (voorheen Twitter) en Telegram.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.


The post Nieuwe Solana Meme Coin DogWifCat Stijgt 2.367% in eerste 24 uur, is dit de nieuwe $BOME? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.