Nieuwe cryptobeurs staakt handel wegens lokale regelgeving

Zipmex, een belangrijke speler in de cryptowereld in Thailand, heeft aangekondigd de handel op haar platform te staken. Deze beslissing werd bekendgemaakt via een bericht op de Facebookpagina van het bedrijf. De reden voor deze actie is de naleving van de regels opgelegd door de Thaise Securities and Exchange Commission (SEC).

De maatregel betreft een stop op nieuwe stortingen en handel op het platform. Zipmex benadrukt echter dat opnames normaal verwerkt zullen worden tot 31 januari 2024. Na deze datum dienen klanten contact op te nemen met de klantenservice van Zipmex voor hulp bij het opnemen van hun fondsen.

De problemen voor Zipmex, dat naast Thailand ook in Singapore, Australië en Indonesië actief is, worden verder vergroot door sancties van de Thaise SEC. Deze sancties houden verband met vermeend misbruik van digitale activadiensten door Zipmex Thailand en het doorsturen van klanten naar het in Singapore gevestigde Zipmex Pte, wat een belangenconflict zou opleveren.

Daarnaast kampt Zipmex met financiële moeilijkheden door verliezen die het bedrijf heeft geleden door blootstelling aan cryptoleningverstrekkers zoals Babel Finance en Genesis. Een voorgenomen overname van Zipmex ter waarde van $100 miljoen liep eerder dit jaar op niets uit, nadat de beoogde koper, vermoedelijk V Ventures, zich terugtrok uit de deal. Pogingen om een reactie van Zipmex Thailand te krijgen, waren op het moment van schrijven niet succesvol.


The post Nieuwe cryptobeurs staakt handel wegens lokale regelgeving appeared first on Bitcoinmagazine.nl.