Nieuwe crypto meme PlayDoge kondigt Ethereum staking mechanisme aan na $ 4 mln opbrengst in crypto presale – nu investeren in deze dog meme coin?

Woensdag 12 juni 2024 – Twee weken na de start van zijn presale heeft de Play-to-Earn (P2E) meme coin PlayDoge (PLAY) al meer dan $ 3,8 miljoen weten op te halen. Het project kondigde daarnaast aan dat Ethereum staking nu ook mogelijk is naast de originele BNB-staking.

Dit betekent dat de PLAY-token van PlayDoge nu zowel op de Ethereum als BNB Chain beschikbaar is. Gebruikers zijn ook in staat om beide opties te ‘bridgen’. BNB Chain blijft echter nog altijd de primaire blockchain, aangezien het gebruikt gaat worden voor het ecosysteem van de opkomende 8-bit P2E game.

Play-to-earn meme coin

PlayDoge – play-to-earn Doge familie meme

  • Gebaseerd op het legendarische Tamagotchi concept
  • Verdien extra $PLAY tokens via de game & staking
  • Ontwikkeld op de goedkope en snelle Binance Smart Chain

Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Dit is geen beleggingsadvies, doe je eigen onderzoek.

 

De vraag naar meme coins wordt alleen maar groter

Alleen in april al vonden er op CoinMarketCap al 138 nieuwe meme coin listings plaats. De totale market cap van de meme coin markt bevindt zich nu op een indrukwekkende $ 63 miljard.

Deze meme coins krijgen ook de nodige aandacht van lange termijn hodlers. Gebruikers die tokens van de leider van de meme coin markt, Dogecoin, kochten realiseerden winsten van meer dan 142% over het afgelopen jaar. In de tussentijd wist Floki (FLOKI) houders ook al 59% rijker te maken over een periode van een maand en maar liefst 1.232% over de periode van 12 maanden.

Nu de winsten van deze meme coin markt op dit moment zijn geconsolideerd, is het ook interessant om aan te geven dat de Play-to-Earn (P2E) markt het dit jaar ook erg goed doet.

De globale videogame markt gaat naar verwachting $ 665 miljard waard zijn in 2033, volgens onderzoek van Precedence Research. Een van de nieuwste innovaties binnen deze markt is de mobiele P2E game. Deze gaming categorie gaat volgens CoinGecko voor het einde van deze maand toenemen naar een marketcap van $ 13 miljard.

Wat is PlayDoge?

PlayDoge transformeert de iconische Doge meme, die 6 van de tien grootste meme coins heeft geïnspireerd, in een virtueel huisdier op basis van de geliefde Tamagotchi stijl van de jaren 90. Dit project creëert hiermee een virtuele gaming ervaring waar spelers de native PLAY token in kunnen verdienen.

Voor de investeerders die nu al willen profiteren van dit veelbelovende project is er nu een beperkte kans om in te stappen bij de presale van dit project. In deze presale zijn PLAY-tokens op dit moment te koop voor de gereduceerde prijs van $ 0,00506 per stuk.

Er is nog maar een aantal uren te gaan voordat de presale zijn achtste fase (van 40) ingaat en op het moment dat dat gebeurt, stijgt de prijs van de PLAY-token naar $ 0,00508 per stuk. Vroege investeerders zijn nu dus in staat om PLAY-tokens voor de laagst mogelijke prijs te kopen.

Op het moment dat de game gelanceerd wordt en de PLAY-token later dit jaar op de markt verschijnt, kan de waarde van deze token explosief gaan stijgen.

Een P2E meme coin met de nostalgie van de jaren 90

PlayDoge is geen standaard meme coin. PlayDoge is een gemonetariseerde en nieuwe versie van Tamagotchi op Web3, waarbij de PLAY-token de in-game currency vormt.

Fans van games uit de jaren 90, waar je een huisdier moest verzorgen, zullen enthousiast raken van PlayDoge en het feit dat deze game gebruikers de nieuwe kans geeft om hun jeugdherinneringen te ervaren.

playdoge

In het geval van PlayDoge zullen de pogingen om je virtuele huisdier te verzorgen je XP opleveren die nodig zijn om samen met je virtuele huisdier minigames te gaan spelen.

Spelers met de meeste XP op de ranglijst zullen extra PLAY-tokens en exclusieve beloningen verdienen.

Gebruikers die moeilijkheden ervaarden met Tamagotchi hoeven echter niet te vrezen. De moeilijkheidsgraad van de PlayDoge game is een stuk lager, waardoor je huisdier het een stuk beter volhoudt dan tijdens Tamagotchi.

Stake je PLAY-tokens

Gebruikers hebben naast het spelen van de P2E game nog een manier om PLAY-tokens te verdienen. Gebruikers zijn namelijk in staat om tokens te staken voor aantrekkelijke beloningen. Op deze manier kunnen ze dus een extra passief inkomen verdienen terwijl ze hun geliefde virtuele huisdier verzorgen. Vroege staking deelnemers kunnen genieten van een indrukwekkende APY die oploopt tot wel 327% op Ethereum en 92% op de BNB Chain.

Doordat de staking contracten van Ethereum en de BNB Chain verschillend zijn, zal de APY tussen beide versies ook verschillen.

PlayDoge weet dus een spannend gaming economie op te bouwen met de combinatie van innovatie en twee populaire thema’s. Hiermee is het een van de snelst groeiende meme coins die al veel aandacht heeft weten te winnen binnen de crypto community.

PlayDoge profiteert van zowel het succes van de meme coin, Play-to-Earn als ‘gaming remake’ sector.

Ondanks dat PlayDoge wordt geclassificeerd als een meme coin, biedt het veel meer dan dat. Dit project is in staat geweest om de jaren 90 nostalgie nieuw leven in te brengen en is hierdoor ook een belangrijke speler in de ‘game remake’ sector. Een sector die bestaat uit nieuwe versies van bekende games.

Afgelopen jaar kan gezien worden als een geweldig jaar voor ‘game remakes’. Maar ook in de periode van 2018 tot 2020 wist deze sector zich al te verdubbelen in grootte.

Ondanks de crypto winter van 2020 zag ook de Web3 gaming en metaverse industrie nog altijd substantiële investeringen van rond de $ 2,9 miljard, volgens DappRadar.

Deze trends laten zien dat PlayDoge door zijn gemonetariseerde Tamagotchi remake optimaal gebruikmaakt van de populariteit van zowel de Play-to-Earn gaming sector als de meme coin sector.

Dit P2E element kan zorgen voor een succesvolle listing en het is dan ook geen verrassing dat influencers zoals 99Bitcoins en Elroy Ryon PlayDoge allemaal zien als de nieuwe grote meme coin.

Grijp nu je kans en koop PLAY voor een gereduceerde prijs

Zoals eerder is aangegeven, bevindt de PlayDoge app zich nog in zijn ontwikkelingsfase. De presale is echter in volle gang en heeft dan ook al het nodige succes weten te boeken.

playdoge

PlayDoge heeft 50% van de totale token voorraad van 9,4 miljard tokens apart gezet voor deze presale. Dit betekent dat er ongeveer 4,7 miljard PLAY-tokens beschikbaar zijn in deze presale. Tegelijkertijd is er 12% van de token voorraad gereserveerd voor staking.

Het is hierbij belangrijk om aan te geven dat de blockchain waarop de PlayDoge game gelanceerd wordt de Binance Smart Chain is. Dit maakt de kans ook groot dat er een Binance listing plaats gaat vinden op het moment dat de P2E game en de PLAY-token nog populairder worden.

Binance is de grootste CEX van de wereld en een listing op deze exchange kan dan ook een grote boost vormen voor de koers waarde van deze meme coin.

BNB Smart Chain is de native blockchain van Binance. Deze exchange bezit 49% van de aandelen sinds maart 2024.

Daarnaast is het smart contract van PlayDoge volledig geaudit door SolidProof, wat investeerders het vertrouwen geeft dat ze niet te maken krijgen met beveiligingszorgen.

Deelname aan de presale is makkelijk. Het enige wat je hoeft te doen is je wallet te verbinden en vervolgens PLAY-tokens kopen middels BNB, ETH, of USDT. PlayDoge stelt gebruikers ook in staat om PLAY-tokens te kopen middels creditcard.

Om up-to-date te blijven met de laatste informatie over dit project kun je lid worden van de community via X of Telegram.

Play-to-earn meme coin

PlayDoge – play-to-earn Doge familie meme

  • Gebaseerd op het legendarische Tamagotchi concept
  • Verdien extra $PLAY tokens via de game & staking
  • Ontwikkeld op de goedkope en snelle Binance Smart Chain

Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Dit is geen beleggingsadvies, doe je eigen onderzoek.

 

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.


The post Nieuwe crypto meme PlayDoge kondigt Ethereum staking mechanisme aan na $ 4 mln opbrengst in crypto presale – nu investeren in deze dog meme coin? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.