Nieuwe Binance CEO deelt plannen voor de toekomst

Richard Teng, voormalig hoofd van de regionale markten bij Binance, heeft de rol van CEO overgenomen bij de grootste cryptobeurs ter wereld. Dit volgt op het besluit van Changpeng “CZ” Zhao om af te treden als onderdeel van een schikking met het Amerikaanse ministerie van Justitie, aangekondigd op 21 november.

Teng onthulde in een blogpost van 27 november zijn ambitieuze plannen voor de cryptobeurs. Hij benadrukte zijn toewijding aan het bevorderen van groei en de adoptie van Web3, steunend op de steun van CZ en het Binance-leiderschapsteam. Teng belooft dat klanten spoedig meer van hem zullen horen en benadrukt zijn enthousiasme voor zijn nieuwe rol.

Hoewel het onduidelijk blijft hoe Teng Binance zal sturen, vooral met betrekking tot het Amerikaanse toezicht en de bekende figuur CZ die uit de leiding stapt, wijst een rapport van blockchain-analysefirma Nansen van 22 november erop dat er geen massale uitstroom van fondsen was na de schikking. Binance’s totale holdings stegen zelfs tot meer dan $65 miljard.

Teng’s benoeming tot CEO volgt nadat Zhao toestemde af te treden als onderdeel van een schikking met het Amerikaanse ministerie van Justitie. CZ bekende schuld aan één misdrijf en zal $150 miljoen betalen aan regelgevers, terwijl de cryptobeurs instemde met ongeveer $4,3 miljard aan boetes.

De autoriteiten proberen nu de reismogelijkheden van Zhao, die gewoonlijk in de Verenigde Arabische Emiraten verblijft en familie heeft in Dubai, te beperken. De voormalige CEO van Binance kan tot 18 maanden gevangenisstraf krijgen na zijn veroordeling in februari 2024.

Met deze nieuwe koers hoopt Binance de turbulentie te overstijgen en een nieuw tijdperk van groei en innovatie in te luiden onder Teng’s leiderschap.


The post Nieuwe Binance CEO deelt plannen voor de toekomst appeared first on Bitcoinmagazine.nl.