Nieuwe all-time high voor bitcoin (BTC), koers door $69.000

Bitcoin heeft een nieuwe all-time high neergezet! Het hoogste punt op de Bitstamp grafiek is momenteel $69.210. Daarmee is de koers boven het oude record van $69.010 geraakt uit november 2021. Dat is inmiddels 854 dagen geleden.

Nieuw all-time high!

Al eerder wist bitcoin nieuwe records te breken: een hogere koers in euro’s en ponden en een hogere marktkapitalisatie dan ooit tevoren. Maar nu ligt ook de dollarkoers op het hoogste punt ooit. De memes op X worden weer getoond.

Drijvers achter de prijsstijging van bitcoin zijn de bitcoin exchange traded funds (ETF’s) waarvan de handel dit jaar in Amerika is gestart. Aanbieders zoals BlackRock en Fidelity hebben beiden ruim 100.000 bitcoins op hun balans staan in zeer korte tijd. Die bitcoins zijn verplicht omdat ze als dekking dienen van deze ETF’s.

Een andere drijver is de aanstaande halving, waarbij de beloning voor bitcoin miners doormidden gaat. Naar verluidt vindt de halving op 20 april plaats afhankelijk van de snelheid van de blokken. Een van de gevolgen is dat er de helft minder nieuwe bitcoins worden gedolven, 450 bitcoins per dag in plaats van de 900 bitcoins per dag nu. Minder aanwas dus.

Dat de centrale banken weer aan de renteknop zitten en deze mogelijk gaan verlagen, draagt ook bij aan het optimisme op de markten. Indices zoals de S&P 500 en Nasdaq noteren ook een plus van ruim 3% de afgelopen maand en ook goud stijgt weer enigszins.


The post Nieuwe all-time high voor bitcoin (BTC), koers door $69.000 appeared first on Bitcoinmagazine.nl.