Negen grote beurzen, waaronder Binance en Bitfinex, niet meer te bereiken in India

De Financial Intelligence Unit (FIU) uit India heeft een statement afgegeven aan negen offshore cryptobeurzen. Ze moeten voldoen aan de compliance in het land en daarom heeft het ministerie van Electronics en Information Technology gevraagd om hun websites in het land te blokkeren.

De getroffen beurzen zijn Binance, Kucoin, Huobi, Kraken, Gate.io, Bittrex, Bitstamp, MEXC Global en Bitfinex. De FIU zei in een verklaring dat ze een illegale bedrijfsvoering hanteerden. Ze voldeden niet aan de bepalingen van de Prevention of Money Laundering Act van het land.

De FIU is het agentschap dat verdachte financiële activiteiten monitort en reguleert. De mededeling is als volgt:

“Virtual Digital Asset Service Providers (VDA SP’s) die actief zijn in India (zowel offshore als onshore) en zich bezighouden met activiteiten zoals de uitwisseling tussen virtuele digitale activa en fiataluta’s, overdracht van virtuele digitale activa, custody of beheer van virtuele digitale activa of instrumenten die controle mogelijk maken over virtuele digitale activa moeten worden geregistreerd bij de FIU IND als rapporterende entiteit en voldoen aan de reeks verplichtingen zoals opgelegd onder de Prevention of Money Laundering Act 2002.”

Dat deden bovenstaande negen bedrijven dus niet, en dus is de toegang to de websites ontzegt.

“De verplichting is gebaseerd op activiteiten en is niet afhankelijk van fysieke aanwezigheid in India. De regeling legt rapportage-, registratie- en andere verplichtingen op aan de VDA SP’s op grond van de PML-wet, waaronder ook registratie bij de FIU IND.”

Hoewel 31 providers zich bij het bureau hebben geregistreerd, zei de FIU dat offshore-entiteiten “die een substantieel deel van de Indiase gebruikers bedienen” zich niet hadden geregistreerd.


The post Negen grote beurzen, waaronder Binance en Bitfinex, niet meer te bereiken in India appeared first on Bitcoinmagazine.nl.