Nederlandse PlanB Verwacht Deze Bizarre Bitcoin Prijs Na Halving

PlanB, de bedenker van het Stock-2-Flow (S2F) model, heeft opnieuw zijn sterke steun voor bitcoin uitgesproken, dit keer met het halvings evenement in aantocht. Het S2F-model, dat een maatstaf is voor schaarste op basis van de hoeveelheid van een goed, zoals bitcoin, dat beschikbaar is ten opzichte van de productiesnelheid, is door PlanB gebruikt om aanzienlijke groei in de waarde van bitcoin te voorspellen. Wat is PlanB zijn kijk op het halvings evenement en hoe gaat dit de prijs van bitcoin beïnvloeden?

PlanB is extreem bullish op bitcoin halving

Het bitcoin halving event zal de bitcoin blokbeloning halveren, van 6.250 BTC naar 3.125 BTC, waardoor de schaarste ervan toeneemt. Volgens PlanB zou de halvering bitcoin kunnen duwen naar een niveau van schaarste dat dat van goud en onroerend goed overtreft, met een S2F-ratio voor bitcoin die naar verwachting zal stijgen tot ongeveer 110, vergeleken met 60 voor goud en 100 voor onroerend goed.

Deze toename in schaarste wordt verwacht een aanzienlijke impact te hebben op de prijs van bitcoin. PlanB voorspelt dat op korte termijn, voorafgaand aan de halvering, de prijs van bitcoin zou kunnen stijgen tot wel $55.000. Op de langere termijn, tegen 2025, voorziet hij dat bitcoin een ongekende prijs van $532.000 bereikt, ervan uitgaande dat de marktkapitalisatie van bitcoin stijgt om die van goud, die momenteel meer dan $10 biljoen bedraagt, te overtreffen.

Deze langetermijnprijsvoorspelling is gebaseerd op de potentiële marktkapitalisatie van bitcoin na de halvering, gedeeld door het totale aantal bitcoins tegen die tijd van 20 miljoen, wat een mogelijke waarde van meer dan $500.000 per BTC aangeeft.

Kritiek op PlanB’s S2F-model

Ondanks de optimistische projecties, heeft PlanB’s S2F-model kritiek gekregen op zijn nauwkeurigheid bij het voorspellen van de prijsbewegingen van bitcoin. Critici stellen dat het model, hoewel innovatief in zijn aanpak om de waarde van bitcoin te bepalen door zijn schaarste, beperkingen heeft in het rekening houden met de complexe dynamiek die de marktprijzen beïnvloedt.


The post Nederlandse PlanB Verwacht Deze Bizarre Bitcoin Prijs Na Halving appeared first on Bitcoinmagazine.nl.