Nederlandse banken blokkeren rekeningen voor transactie naar bitcoinbedrijf

Het Amerikaanse bitcoinbedrijf Strike is onderwerp van gesprek in Nederland. De service is na lang wachten beschikbaar in Nederland. Maar niet iedereen kan er vrij gebruik van maken. Verschillende bitcoiners melden dat hun bankrekening (tijdelijk) werd geblokkeerd nadat ze geld stuurde naar de service.

Bitcoin kopen met Strike

Strike biedt een service die wel bekend is voor veel mensen: je stuurt euro’s, je ontvangt bitcoin. Vrij simpel. Toch gaan de alarmbellen af bij verschillende banken bij het gebruik van deze nieuwe app. In dit artikel bespreken we twee voorbeelden van meldingen.

Patrick van der Meijde, een bekende figuur in de Nederlandse Bitcoin-community, deelde zijn ervaring op X. Waar hij uitlegde dat zijn rekening bij Rabobank werd gedeblokkeerd na een snelle interventie van de afdeling Transactiemonitoring. Van der Meijde merkte op dat, hoewel hij snel werd geholpen, de bank eerst verificaties uitvoerde om te bevestigen dat hij niet werd opgelicht.

Bert de Groot ondervond een vergelijkbaar probleem toen zijn bankrekening direct werd geblokkeerd na een eerste overboeking naar Strike, een populaire Bitcoin betaaldienst. De Groot’s rekening werd de volgende ochtend gedeblokkeerd, maar niet zonder de nodige stress en ongemak voor de betrokken klant.

 

Deze incidenten roepen vragen op over de huidige aanpak van Nederlandse banken ten aanzien van Bitcoin. De directe blokkering van rekeningen, hoewel bedoeld als bescherming tegen fraude en oplichting, kan leiden tot onnodige hinder voor klanten die legitieme transacties uitvoeren.


The post Nederlandse banken blokkeren rekeningen voor transactie naar bitcoinbedrijf appeared first on Bitcoinmagazine.nl.