Nederlandse Analist PlanB onthult: Bitcoin Bullmarkt Begint met Ongekende FOMO Golf – $100K in Zicht?

Volgens PlanB, een Nederlandse analist en de maker van het stock-to-flow (S2F) model voor het voorspellen van de bitcoinprijs, is de bullmarkt voor bitcoin officieel van start gegaan op 1 maart. PlanB deelde deze inzicht in een bericht op X, waarbij hij het S2F-diagram aanhaalde als bewijs dat de accumulatiefase voor bitcoin is afgerond, wat het einde betekent van de gemakkelijke koopkansen. Hij voorspelt ongeveer tien maanden van intense marktactiviteit, gekenmerkt door aanzienlijke prijsstijgingen afgewisseld met dalingen tot 30%.

De kritiek op het S2F-model

Deze bullish vooruitzichten kwamen slechts twee dagen nadat bitcoin voor het eerst in meer dan twee jaar de $60.000-grens had overschreden, om vervolgens een lichte daling van 0,75% te zien.

Ondanks de populariteit van het S2F-model tijdens de bullrun van 2021, is het model bekritiseerd vanwege de onnauwkeurigheden, met name het niet voorspellen dat bitcoin $100.000 zou bereiken tegen begin augustus 2021 toen het rond de $44.000 handelde. Ethereum mede-oprichter Vitalik Buterin heeft het model bekritiseerd voor het geven van een “vals gevoel van zekerheid” aan investeerders.

Een blik op voorgaande bitcoin halveringen en hun impact

De analyse van PlanB sluit aan bij andere marktvoorspellingen, die een patroon laten zien waarbij bitcoin kort na een halveringsevent consolideert, maar de neiging heeft om in de daaropvolgende maanden te rallyen.

https://twitter.com/100trillionUSD/status/1763547197126156519

Verder heeft de goedkeuring van spot bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) de investeerdersinteresse in bitcoin versterkt. Deze ETF’s hebben aanzienlijk bijgedragen door meer dan $2 miljard aan gecombineerd dagelijks volume op te nemen voor twee opeenvolgende dagen op 28 februar. Volgens CryptoQuant waren deze nieuwe ETF’s goed voor 75% van de nieuwe bitcoin investeringen sinds hun introductie op 11 januari.

De toekomst van bitcoin

Ondanks een correctie van 3% in de bitcoinprijs, volgde een sterke verkoop door de Grayscale Bitcoin Trust ETF. Deze ETF verkocht op 29 februari $598,9 miljoen aan BTC. Toch is de prijs van bitcoin de afgelopen week met meer dan 22% gestegen, aldus CoinMarketCap.

Bitfinex Analysts verwachten dat bitcoin tegen het vierde kwartaal van 2024 een prijsdoel van $100.000-$120.000 kan bereiken. Het piekmoment van de cyclus wordt ergens in 2025 verwacht, wat betreft de totale cryptomarktkapitalisatie.


The post Nederlandse Analist PlanB onthult: Bitcoin Bullmarkt Begint met Ongekende FOMO Golf – $100K in Zicht? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.