Natuurkundige: ‘Mijn model voorspelt een bitcoin koers van $10 miljoen’

De bitcoin koers kan de komende 15 jaar met 6.300 procent stijgen, zo claimt het power law model van natuurkundige Giovanni Santostasi. Uiteindelijk zou er volgens de professor zelfs een bitcoin koers van 10 miljoen dollar op de borden kunnen staan in het jaar 2045, zo claimt Santostasi.

Wat is het power law model?

Een power law of machtswet is een wiskundige relatie waarbij een waarde evenredig is met een vaste macht van een andere waarde. De machtswet is waargenomen bij een groot aantal natuurverschijnselen, van de frequentie van aardbevingen tot de dynamiek van beursveranderingen.

Nu claimt Santostasi dus dat ook de bitcoin koers weleens onderhevig kan zijn aan de power law.

De natuurkundige deelde in 2018 voor het eerst zijn model op Reddit. Het model leefde opnieuw op, nadat YouTuber Andrei Jeikh het noemde in een video voor zijn 2,3 miljoen abonnees.

Santostasi zegt dat het model voorspelt dat bitcoin een piek van 210.000 dollar zal bereiken in januari 2026 en dan weer terug kan vallen naar ongeveer 60.000 dollar.

Een voorspelbaar model voor de bitcoin koers?

In een discussie van 2 maart met wiskundige en bitcoin-investeerder Fred Kruger zegt Santostasi dat het power law model een makkelijker te begrijpen en voorspelbaar model voor de bitcoin koersactie over langere tijdsperioden mogelijk maakt.

De lineaire grafieken die we vaak in de mainstream media zien, zorgen volgens Santostasi voor een “warrig” beeld van de koersontwikkeling van bitcoin.

“Maar als je de log van de y-as pakt, dan zie je wat regelmaat terugkomen en ziet het er niet zo rommelig meer uit. Dan lijkt het zelfs een heel mooi patroon”, aldus de natuurkundige.

Fred Krueger lijkt in ieder geval helemaal aan boord als het gaat om het power law model van Santostasi. Krijgen we in de toekomst dan echt bitcoin koersen van ruim 1 miljoen dollar te zien? Wat denk jij? Is dat een serieuze mogelijkheid of loopt men nu te hard van stapel.


The post Natuurkundige: ‘Mijn model voorspelt een bitcoin koers van $10 miljoen’ appeared first on Bitcoinmagazine.nl.