Nationaal Pensioenfonds van Zuid-Korea Investeert in Cryptobeurs

Het Zuid-Koreaanse Nationaal Pensioenfonds (NPS), het op twee na grootste pensioenfonds ter wereld qua vermogen, heeft een aanzienlijke investering gedaan in de crypto-industrie door aandelen van Coinbase Global te kopen.

Volgens een recent bericht van Timmy Shen voor The Block, heeft het NPS aandelen ter waarde van $19,9 miljoen gekcoht, wat neerkomt op 282.673 aandelen in het derde kwartaal van dit jaar.

Deze stap markeert de eerste keer dat het NPS. Met een beheerd vermogen van $755 miljard aan het einde van juni 2023, is dit een grote partij die interesse toont in de industrie. Het is naar verhouding wel een kleine stap. Het is de eerste keer dat zij een crypto-gerelateerd aandeel in hun investeringsportfolio opnemen. Het is een duidelijk signaal dat zelfs traditionele financiële instellingen de potentie van de crypto-industrie erkennen. Hoewel het NPS een beleid heeft om niet direct in crypto-activa te investeren, toont deze beweging hun interesse in de bredere crypto-markt, inclusief crypto-exchanges zoals Coinbase.

Aandeel van Coinbase

Coinbase, genoteerd aan de Nasdaq, is een van de meest prominente spelers in de crypto-indsutrie Het aandeel sloot op woensdag met een stijging van 6,58% op $98,15, een indrukwekkende stijging van 192,1% sinds het begin van het jaar. Deze groei wordt ondersteund door sterke financiële resultaten, met een omzet van $674,1 miljoen in het derde kwartaal van dit jaar, een stijging van 14,2% ten opzichte van vorig jaar. Ondanks een nettoverlies van $2 miljoen voor het kwartaal, is dit een aanzienlijke verbetering ten opzichte van het verlies van $545 miljoen in dezelfde periode vorig jaar.

Wat ook meespeelt is de stijgende bitcoin koers. Het sentiment rondom een aandeel in een cryptobeurs, is ook (deels) afhankelijk van de prijzen van de producten die ze aanbieden.

De investering van het NPS in Coinbase kan worden gezien als een strategische zet om blootstelling te krijgen aan de groeiende crypto-sector zonder directe blootstelling aan de volatiliteit van crypto-activa. Met de toenemende interesse in crypto van zowel particuliere als institutionele beleggers, en de mogelijke goedkeuring van spot bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) in de VS, kun je met COIN speculeren op een gunstige toekomst. Coinbase is al jaren een van de belangrijkste spelers in de industrie, maar dat gaat niet altijd gepaard met een gunstig koersverloop voor hun eigen aandelen.


The post Nationaal Pensioenfonds van Zuid-Korea Investeert in Cryptobeurs appeared first on Bitcoinmagazine.nl.