Na lang schipperen, stopt Bitzlato met opnames van bitcoin van klanten

Cryptobeurs Bitzlato heeft alle bitcoinopnames van haar platform tijdelijk opgeschort. Het volgt enkele weken op het nieuws dat mede-oprichter Anatoly Legkodymov schuld had bekend.

Legkodymov pleitte schuld voor het exploiteren van een money services business zonder vergunning. Niet geheel onbelangrijk: hij stemde ermee in om het bedrijf “te ontbinden”.

De beurs heeft te maken met juridische uitdagingen in verband met de beslaglegging op zijn bezittingen in Frankrijk. Ondanks de schorsing spreekt Bitzlato vastberadenheid en optimisme uit over de situatie. Desondanks stopt het nu met opnames voor klanten, zo is te lezen op Telegram.

Na een gezamenlijke operatie van het Amerikaanse ministerie van Justitie, het ministerie van Financiën en de Franse wetshandhaving, is een aanzienlijk deel van de infrastructuur van Bitzlato in beslag genomen. Onderdeel daarvan was de website zelf.

Ondanks de uitdagingen die de gerechtelijke procedures en de inbeslagnemingen van activa met zich meebrachten, slaagde Bitzlato er in maart in om de toegang tot gebruikersgelden gedeeltelijk te herstellen.

Met behulp van een Telegram-bot kon het platform gebruikers 50% van hun activa opnemen die op de beurs waren vastgelopen. In de daaropvolgende maanden werden de opnamelimieten geleidelijk verhoogd, tot 70% in november. Daar komt nu dus toch een einde aan.

Breon Peace, de procureur van de Verenigde Staten, nam geen blad voor de mond en hij noemde het een ‘open tourniquet voor criminelen’. Het ministerie van Justitie (DOJ) beweert ook dat de beurs een rol speelde bij de Hydra darknet marktplaats.


The post Na lang schipperen, stopt Bitzlato met opnames van bitcoin van klanten appeared first on Bitcoinmagazine.nl.